• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Eski MİT yöneticisinden Çakıcı yorumu: Yara izini köpekten kaçarken aldı

Eski MİT yöneticisinden Çakıcı yorumu: Yara izini köpekten kaçarken aldı
Eski MİT'çi  Mehmet Eymür, Alaattin Çakıcı'nın MİT'e Çakıcı'nın Atasagun önerildiğini söyledi.

Referans Medya

Gazeteci Faruk Bildirici 'nin "Derin devlet" korumasından "Cumhur İttifakı" kalkanı altına " başlıklı yazısına cevap veren eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür , kendi internet sitesi Atin.org ' da" Şenkal Atasagun 'un Alattin Çakıcı ' yı yurtdışı operasyonlar için MİT'e önerdiğini ama başarılı olamadığını , Çakıcı'nın tek yara izinin küçüklüğünde köyde köpekten kaçarken oluştuğunu'' belirtti.

İlk ve son resmi teması Atasagun'la oldu

Mehmet Eymür, bahse konu yazoya yönelik cevap metninde şu ifadeleri kullandı:

"Atasagun 13 Temmuz 1987 tarihinde Alaattin Çakıcı ve Tarık Ümit ile görüşme, 16 Temmuz 1987'de gereği Güvenlik Dairesi yapılmak üzere MİT Müsteşarlığına uygun bir yazı yollamıştı Çakıcı ve Ümit'in yurtdışı faaliyetlerinde kullanılmasının dışında yazının ekinde şahıslarla" Yani Teşkilattaki resmi kayıtlara göre ilk ve son resmi temas Şenkal Atasagun'undur."

Öbür dünyaya gitsek te hesabımız var

"Evet. Onları Hiç Unutmadık   Hele bir zaman dostumuz olan Şenkal Atasagun'u… Onunla öbür dünyaya gitsek de hesabımız var.

24.08.1998 tarihli Hürriyet Gazetesinde “ MİT'i sarsacak suçlama ” yazısında yer öğrenen 1997 Ağustos ayında Londra Temsilcisi olan Şenkal Atasagun 8 Şubat 1998'de MİT Müsteşarlığı görevine getirildi. İşi ilk kanlı eylemi olan bir Türk terör örgütüne karşı Fransa'da operasyon gerçekleştirildi. Yönetici olarak Yavuz Ataç'ı dansöz sevgilisi Neyzi Gencel'le Fransa'ya yolladı. Eylem ekibi Alaattin Çakıcı ve arkadaşlarıydı. Operasyon başarısız oldu.

Atasagun'a sorun

Son olay tam bir rezaletti. Teşkilattan ayrılan Yavuz Ataç'ın yerini Kâşif Kozinoğlu almıştı. Kâşif Müsteşarın talimatı ile Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya'ya diğer Alaattin Çakıcı için tehditkârda bir tavassutta bulunmuştu. Hürriyet muhabirinin sorusu üzerine Müsteşar Atasagun; “ Davet Özkaya'dan . Size kesinlikle söyleyebilirim. 1989'dan beri MİT'in Çakıcı ile hiçbir ilişkisi yoktur. 1998'de göreve geldiğim günden bugüne tüm sorumluluğu ben taşıyorum. En küçük bir ilişki olduğu ispatlanırsa gereğini yaparım, bu işi çözün ”diyordu. Nasıl ama, çok komik değil mi? Bu ders ATİN'de “ Suçüstü ” yazıda teferruatlı bilgi vardır.

Emekli olduktan sonra ABD Merkezli “ Black Hawk Güvenlik Şirketi ” ne danışmanı olan  Şenkal Atasagun'a  sorun bakalım bu konulara ne cevap verecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89