• BIST 10267.09
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 7 °C

Eski KGB ajanı Yuri Schwitz ''Donald Trump'ı biz yetiştirdik''

Eski KGB ajanı Yuri Schwitz ''Donald Trump'ı biz yetiştirdik''
SSCB dönemi istihbarat servisi KGB casusu olan olan Yuri Schwitz, Donald Trump hakkında şaşırtıcı iddialarda bulundu.

Referans Medya

SSCB döneminde istihbarat servisi KGB casusu olan  eski bir casusu olan Yuri Schwitz, ABD'nin 45 . Başkanı Donald Trump'ı 40 yıl önce keşfettiklerini ve yetiştirdiklerini anlattı.

İdeal kişilik

KGB'nin Trump'ı kullanım amaçlı ''ideal kişili''k olarak gördüğünü söyleyen Yuri Schwitz'in iddiaları, ABD’li gazeteci Craig Unger’ın ‘Amerikan Kompromat: KGB Donald Trump’ı Nasıl Yetiştirdi?’ adlı kitabında yer alıyor. Sözkonusu kitapta Trump için,  ''birçok yönden ideal bir hedefti. Egosu ve narsisizmi onu görevlendirmek için doğal bir hedef haline getirdi” tespiti yapılıyor. 

Amerika'da muhabir olarak görev yaptı

Şarkul Avsat'ın The Guardian'dan alıntıladığı habere göre, Trump'la ilgili iddiaların kaynağı olan KGB kıdemli ajanı Yuri Schwitz, Rus haber ajansı TASS muhabiri olarak 80'lerin başından itibaren Washington'da görev yaptı. Schwitz, 1993 yılında ABD vatandaşlığı aldı ve Amerika'ya yerleşti.

İlk temas eşi üzerinden gerçekleşti

KGB ajanı Yuri Schwitz, Trump'la ilk temasın 1977’de evlendiği ilk eşi olan Çek manken Ivana üzerinden gerçekleştiğini aktarıyor. Operasyonun Çekoslovakya istihbarat servisi ve KGB işbirliği ile gerçekleştiği belirtiliyor.

Trump Moskova ve St. Petersburg’u ziyaret etti.

Trump’a siyasete girme fikrinin Sovyet ajanları tarafından empoze edildiğini söyleyen Schwitz, “Elimizdeki bilgiler, Trump’ın entelektüel ve psikolojik olarak çok zayıf olduğu ve pohpohlanmaya yatkın olduğu yönündeydi ve kullandıkları şey de buydu. Karakterine hayran olmuşlar gibi göründüler ve ona bir gün ABD başkanı olması gereken adam olduğunu söylediler” dedi.

Yuri Schwitz, Trump’ın bir süre sonra Cumhuriyetçi Parti’den başkanlık için adaylık olasılığını araştırmaya başladığını ve New Hampshire’de bir miting düzenlediğini söyledi.

The Guardian haberinde, 'Moskova, Trump'ın 2016 başkanlık seçimlerindeki zaferini memnuniyetle karşıladı' kaydı düşüldü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89