• BIST 9431.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Esed rejimi: Almanya bağımsızlığını kaybetti

Esed rejimi: Almanya bağımsızlığını kaybetti
Lübnan merkezli Hizbullah yapılanmasını terör listesine alan Almanya’ya en sert tepki Esed rejiminden geldi.  Esed rejimi Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ‘Almanya Egemenliğini ve Bağımsızlığını kaybetti’ ifadeleri kullanıldı.

Esed rejimi: Almanya bağımsızlığını kaybetti

Haber: Referans Medya / Fuat Durmuş

Rejim Dışişleri Bakanlığı Almanya'nın “Hizbullah’ı terör örgütü olarak ilan etmesin ve ardından örgüt üyelerine operasyon düzenlemesi sonrası kınama metni yayınladı. Dışişleri kınama metninde, ''Böyle bir kararın alınması Almanya'nın iç ve dış politikasında egemenliğini ve bağımsızlığını kaybettiğini yansıtmaktadır'' denildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA’da yayınlanan kınama bildirisinde, ‘’Bu haksız kararın Hizbullah için onur verici olduğu ve Hizbullah’ın Siyonizm saldırganlığı ve batılı güçlerin Arap milletinin çıkarlarını ve haklarını hedef alan projeler karşısındaki rolünün açık bir itirafı olduğu’ vurgusu yapıldı.

1baf9828-c683-4662-9451-f7b123030904.jpg

Almanya küresel Siyonizme oyun eğdi

Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın “küresel Siyonizm'in emirlerine açık bir şekilde uyduğunu ve Amerikan politikalarına aşağılayıcı bir şekilde tabi olduğunu söyledi. İran dahil Almanya’nın aldığı karar ve ardından gerçekleştirdiği operasyonlara yönelik en sert açıklamanın Esed kanadından gelmesi dikkat çekti.

Alman hükümeti, Hizbullah'ın hem siyasi hem de askeri kanadını topraklarında yasakladı ve Hizbullahı "terör örgütü" olarak nitelendirdi. Alman güvenlik güçleri aynı gün Almanya’da faaliyet yürüten Hizbullah’a ait bazı noktalara operasyon düzenledi. Bazı şüpheli isimler aynı operasyonlar kapsamında gözaltına alındı.

Esed’in sanık durumuna düşme korkusu

Uzmanlar Şam’ın tepkisini Almanya’nın geçtiğimiz günlerde Esed’in 9 yıllık savaş dönemiyle ilgili ilk resmi yargılamayı başlatmış olması ile açıklıyor. Almanya’nın Koblenz Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde devam eden dava da ismi işkence suçları nedeniyle yargılanıyor. Esed rejimi bu sürecin kendileri ile ilgili farklı bir dönemi başlatması ile ilgili endişe taşıyor. Sonrasında farklı ülkelerde emsal davalar açılması, işkence ve insanlığa karşı işlenen suçlar kapsamında Beşşar Esed’in sanık durumuna düşmesi Şam’ın büyük korkusu olarak gösteriliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89