• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C

Ermenistan ve Azerbaycan arasında ateşkes kararı

Ermenistan ve Azerbaycan arasında ateşkes kararı
Azerbaycan ve Ermenistan arasında Moskova'da Karabağ konusunda yapılan görüşmeden ateşkes kararı çıktı.

Referans Medya

Ermenistan tarafından işgal edilen Karabağ bölgesinde Eylül ayı sonunda başlayan savaşa dair Rusya'nın arabuluculuğunda Moskova'da toplanan taraflar 10 saati aşkın görüştü. Gece yarısı sona eren toplantının ardından Rus Dışişleri Bakanı la Görüşme sonrası Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ateşkes ilan edildiğini açıkladı. Lavrov ateşkes mutabakatını, "10 Ekim 2020'de saat 12.00'dan itibaren insani yardım amaçlı olarak Uluslararası Kızılhaç Komitesinin arabuluculuğu ve kriterleri doğrultusunda esirlerin, tutsakların ve cenazelerin değişimi için ateşkes ilan edildi." sözleriyle duyurdu.

Aliyev görüşmelerin devam ettiği saatlerde yaptığı açıklamada bu görüşmenin Ermenistan'a tanınan son bir şans olduğunu belirtmişti. 

Cumartesi 12.00'de uygulama başlıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermeni Mevkidaşı Zohrab Mnatsakanyan arasında gerçekleşen uzun süreli görüşme maratonundan çıkan ateşkes kararı bugün saat 12.00'den itibaren uygulanmaya başlayacak. Azeraycan hükümetine yakın kaynaklar bu ateşkesin insani nitelik taşıdığını ve savaşın kaderinin önümüzdeki 72 saat içerisinde belli olacağını aktardı.

Azerbaycan birlikleri 13 günde büyük ilerleme kaydetti

Ermenistan'ın tacizleriyle 27 Eylül tarihinde başlayan sıcak çatışmalarda Azerbaycan ordusu 35 yerleşim biriminde kontrol sağladı. Ermeni kanadı 5 binden fazla askerini kaybederken çok sayıda tank ve zırhlı araçla birlikte füze rampaları, lojistik deposu, helikopter, SİHA / İHA, karargah, topçu bataryası da Azerbaycan kuvvetleri tarafından vurularak imha edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89