• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Ermenistan ordusunda büyük bozgun: Konvoyu bırakıp kaçtılar (Video Haber)

Ermenistan ordusunda büyük bozgun: Konvoyu bırakıp kaçtılar (Video Haber)
Azerbaycan güçlerinin Karabağ cephesinde ilerleyişi sürüyor.

Referans Medya

Ermeni ordusunda kayıplar devam ediyor. Karabağ cephesinde kritik beldeler el değiştirirken sıcak hatta Ermeni ordusunun yaşadığı paniği gösteren 2 önemli olay yaşandı. 

Bu gelişmelerden ilki Ermeni askerlerin onlarca araçlık konvoyu bırakıp kaçması olurken ikinci hadise ise Ermeni füzelerinin panik ve koordinasyon bozukluğu nedeniyle kendi tanklarını vurması oldu. 

Ermeni askerler firar ediyor

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, son 24 saatte Karabağ cephesinin farklı noktalarında 10 tank, 6 adet D-20 topu, 1 tane Akatsiya kundağı motorlu topçu sistemi ve 30 askeri aracın imha edildiğini açıkladı. 

Bakanlık bildirisinde, çok sayıda işgal unsurunun öldürüldüğü ve  Ermenistan ordusunun 1 ve 7. alay mensubu askerlerin birliklerinden kaçarak iç bölgelere kaçtığı kaydedildi. 

İşgalcilerle uzlaşmayacağız

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: ''Her şey planlandığı gibi gidiyor. Bugün Azerbaycan Ordusu toprak bütünlüğünü yeniden sağlıyor. Bir şehir ve birçok köy kurtuldu. Bu da Azerbaycan halkının işgalle asla uzlaşamayacağını bir kez daha gösteriyor' diye konuştu.

Yeniden özgürleştirilen yerleşim birimleri

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı harekât kapsamında bugüne kadar Cebrail şehri, Şugovuşan kasabası ve Karahanbeyli, Aşağı Seyitahmetli, Mehdili, Aşağı Maralyan, Kuycak, KendHoradiz, Çakırlı, Büyük Mercanlı, Şeybey, Taliş, Karkulu, Şükürbeyli, Yukarı Maralyan, Cereken, Daşkesen, Horovlu, Dejan, Mahmutlu, Caferabat, Papı köyleri olmak üzere toplamda 22 yerleşim yerinde kontrolü ele aldı. Azerbaycan, 5 Ekim 2020 tarihinde Cebrayıl ilinin (rayonunun) Şıhali Ağalı, Sarıcalı ve Mezre köylerini işgalcilerden arındırdı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89