• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

Ermenistan cephesinde bozgun sürüyor: 2 bin kilometrekare özgürleştirildi

Ermenistan cephesinde bozgun sürüyor: 2 bin kilometrekare özgürleştirildi
Karabağ'da ilan edilen 2 ateşkese rağmen cephe hattında çatışmalar sürüyor.

Referans Medya

Azerbaycan ordusu, Karabağ’da, devam eden savaşta işgal altındaki 135 yerleşim biriminde kontrol sağladı. Saha kaynakları 4 bin 400 kilometrekare yüzölçümüne sahip Karabağ'da 2 bin kilometrelik alanda işgale son verildiği bilgisini veriyor. Ermenistan Başbakanı Paşinyan, yaşanan bozgunu geri çekilme ve taktik olarak açıklarken bir yandan da tüm Ermenileri sıcak hatta mukavemet için çağırdı. 

İran sınırı temizlendi 

Azerbaycan birlikleri Zengilan'ın özgürleştirilmesinin ardından Laçin'e yöneldi. Karabağ-İran sınır hattını büyük oranda ele geçiren Azerbaycan ordusu bu alanda son köy olan Ağbend köyüne operasyon başlattı. Ağbend mihverinde çatışmaların devam ettiği bildirildi. 

Nokta operasyonlar sürüyor

Ermenistan güçlerine karşı 27 Eylül'de başlayan harekat kapsamında işgalcilere ait onlarca araç, karargah, füze rampası, topçu bataryası imha edildi. 2 savaş uçağı düşüren Azerbaycan ordusu ayrıca çok sayıda İnsansız hava aracını vurdu. Azerbycan yönetimi, bu operasyonlarda etkin misyon üstlenen Orbiter-1K kamikaze İHA sisteminin ismini ''İt Kovan'' olarak değiştirdi. Azerbaycan'ın lisanslı üretim aracı olan Kamikaze ile en son işgalci Ermenistan güçlerine ait S-125 Peçora hava savunma sistemine ait “Low Blow” atış kontrol radarını imha edildi. Aynı kapsamda bir diğer operasyon ise Hocalı Havalimanı’na düzenlendi ve burada konuşlu S-125 Peçora hava savunma sisteminin füze fırlatma bileşenleri tam isabetle vuruldu. 


Öte yandan Ermenistan füzeleri cephede yaşanan kayıplara yine sivil Azerbaycan kentlerini balistik füzelerle vurarak cevap verdi. Kürdemir, Siyazen ve Gebele bölgelerine düşen füzelerin can ve mal kaybına sebep olmadığı aktarıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89