• BIST 9878.43
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Ermeni Ordusu balistik füze kullanıyor

Ermeni Ordusu balistik füze kullanıyor
Azerbaycan Ordusuna karşı Ermenistan Tochka-U balistik füzesini de kullanmaya başladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından 30 Eylül 2020 günü yapılan açıklamada Ermenilerin işgal altında tuttuğu bölgelerden Azerbaycan Ordusuna  karşı taktik balistik füze kullandığı duyuruldu. Bakanlıktan yapılan açıklamada,  “Daha önce, Ermeni Silahlı Kuvvetleri Tochka-U taktik füze sistemini kullandı. Füzelerden üçü, düşman askeri teçhizatının eski ve kalitesizliği nedeniyle patlamadı.” ifadelerine yer verildi.

Gün içinde yine Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından imha edilen Ermeni hedeflerine ilişkin bilgi paylaşıldı. Aktarıldığı üzere 30 Eylül 2020 günü içerisinde işgal altındaki topraklarda bulunan Ermeni askerlere ait zırhlı muharebe aracı, BM-21 Grad ÇNRA, Obüs ve diğer teçhizatlar kamikaze İHA, SİHA ve topçu atışlarıyla vuruldu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada,  “Geçtiğimiz saatlerde 1 adet BM-27 Uragan ÇNRA, 1 adet “OSA”  mobil kısa menzilli hava savunma füze sistemi, 3 adet BM-21 “Grad” ÇNRA, 1 adet zırhlı muharebe aracı ve cephenin farklı yönlerinde 2 adet D-20 obüs sistemi imha edildi.” ifadelerine yer verildi.

Azerbaycan Ordusu’nun işgal altındaki topraklarının kurtuluşu için verdiği mücadelede Ermenistan’a ait S300 hava savunma füze sistemi de imha edildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından 30 Eylül 2020 günü yapılan açıklamada,

“27 Eylül’den bu sabaha kadar yaklaşık 2.300 düşman askeri öldürüldü ve/veya yaralandı, yaklaşık 130 tank ve diğer zırhlı araçlar, 200’den fazla topçu, roketatar, havan sistemi imha edildi. Çatışmalarda yaklaşık 25 adet hava savunma sistemi, 6 farklı kontrol ve komuta-gözlem noktaları, 5 adet mühimmat deposu, yaklaşık 50 adet tanksavar aracı imha edildi.


 
Dünkü muharebelerde Hocalı, Şuşakend bölgesinde düşmanın 1 adet S-300 hava savunma füze sistemi imha edildi. Kaybedilen mevzileri geri almak için Madagiz yönünde ilave güçler seferber eden düşman, 30 Eylül sabahı erken saatlerde saldırı girişiminde bulundu. Düşmanın bu hareketi engellendi ve birliklerimiz direnişini kırmak için karşı saldırı düzenledi.

Şu anda, tüm cephe boyunca askeri operasyonlar sürüyor.” ifadelerine yer verildi.

 

Defenceturk

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89