• BIST 10055.98
  • Altın 2424.227
  • Dolar 32.2325
  • Euro 34.7706
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 4 °C

Ermeni mevziler yerle bir edildi: Fuzuli şehri özgürleştirildi (Video Haber)

Ermeni mevziler yerle bir edildi: Fuzuli şehri özgürleştirildi (Video Haber)
Azerbaycan Ordusu, Gence saldırısı sonrası Ermenistan güçlerine ait onlarca noktayı imha etti. Fuzuli şehri işgalden arındırıldı.

Referans Medya

Azerbaycan Ordusu, Ermenistan Gence kentine düzenlediği füze saldırısının hemen ardından cephe hattında onlarca Ermeni noktayı imha etti. SİHA'larla vurulan hedefler arasında Ermenistan ana karargahı ve S 300 füze sistemi ile birlikte bir çok kritik mevzi olduğu bildiriliyor. Gece boyu süren operasyonlarda Fuzuli şehri ve 6 köy kurtarıldı.

Cevabı cephede veriyoruz

Yaşanan katliam sonrası Azerbaycan halkına seslenen Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: "Onlara savaş alanında cevap veriyoruz, masum insanların intikamını savaş alanında alıyoruz" dedi.

İlham Aliyev, ''Bugün Ermenistan'ın faşist liderliği başka bir savaş suçu işledi. Gence ve Mingaçevir şehirleri füzelerle vuruldu. Bu korkakça ateş sonucu yurttaşlarımız öldürüldü ve yaralandı. Allah'tan şehitlerimize rahmet yaralılarımıza acil şifa diliyorum'' ifadelerini kullandı.

Bu ilk değil

Haydar Aliyev konuşmasında şu başlıklar öne çıktı:

"Bu, Ermeni liderliğinin faşist yapısını bir kez daha gösteriyor. Ermeniler şehirlerimizi ilk kez vurmuyor. Hemen hemen her gün Tatar, Ağdam, Goranboy, Ağcabadi ve diğerlerinde bu saldırılar yaşanıyor. Ermenistan şehirlere ateş açıyor ve bu yangın sonucunda vatandaşlarımız öldürüldü, yaralandı. 2 binden fazla ev yıkıldı ya da ağır hasar gördü. Ama bu korkakça eylemler Azerbaycan halkının iradesini kıramaz."

Savaş suçu

''Füze ateşlemek de dahil olmak üzere sivillere ateş etmek bir savaş suçudur ve bu suçun sorumluluğunu üstlenmeleri gerekir ve yapacaklardır. Cevaplarını savaş alanında veriyoruz. Savaş alanından intikam alıyoruz ve masum insanların intikamını alacağız. "Sivil halka karşı hiçbir zaman savaşmadık ve savaşmayacağız. Biz Ermeni değiliz. Kendi yolumuz var, kendi davamız var ve tüm Azerbaycan halkı bu eylem etrafında birleşiyor ve tüm Azerbaycan halkı dayanışma ve vatanseverlik gösteriyor" 

Namertçe ve korkakça

Savunmasız sivilleri katleden Ermenistan saldırısına Türk Milli Savunma Bakanlığı2da yayınladığı bildiri ile sert tepki gösterdi. Milli Savunma Bakanlığı açıklamasında; "Cephe hattında Kahraman Azerbaycan Ordusu'nun önünden kaçan Ermenistan, bir kez daha namertçe ve korkakça Gence'de sivil yerleşim yerlerini füzeyle vurdu. Kardeş Azerbaycan bu alçaklığa cevabı cephede vermektedir." ibareleri yer aldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89