• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Ermeni lider sığınağa kaçtı onlarca askerini SİHA'lar imha etti (Video Haber)

Ermeni lider sığınağa kaçtı onlarca askerini SİHA'lar imha etti (Video Haber)
İşgalci Ermenistan tarafından Karabağ'a atanan Arayik Harutyan askeri kurmayları ile yeraltında toplandı. SİHA'lar ateşkesi ihlal eden askerleri ise toplanma noktasında vurdu.

Referans Medya

İşgal altındaki Karabağ'da Ermenistan cephesinde yaşanan panik ve korku halini yansıtan en net görüntüler kaydedildi. Erivan tarafından atanan sözde Karabağ lideri Arayik Harutyan, SİHA korkusu nedeniyle askerleri komuta kademesini yeraltı sığınağında topladı. Ermeni liderin ateş hattının çok uzağında verdiği poz Ermenistan ve Rusya dahil bir çok ülkede alay konusu oldu. 

Bir çok Ermeni sosyal medya kullanıcısı sığınak pozunu ''utanç verici'' olarak nitelendirdi.

Liderleri yeraltı sığınağına kaçan Ermenistan ordusuna bağlı askerler ise toplanma noktasında tam isabetle vuruldu. Toplanma noktası olduğu kaydedilen noktada onlarca askerin öldüğü belirtildi.

Ermenistan saldırıyor

Askerlerini birbirlerine ve askeri araçlara zincirleyen Ermenistan Ordusu ilan edilen ateşkesi saldırı fırsatına çevirerek bir çok sivil bölgeyi füzelerle vurdu. Ermenistan işgal unsurları kaybettikleri bir çok cephede de sızma operasyonu düzenledi. Azerbaycan güçleri bu girişimleri geri püskürttü ve işgalci ordu ciddi kayıplar vererek geri çekildi.

Öte yandan Azerbaycan ordusu geçtiğimiz günlerde Ermenistan lideri Paşinyan'ın önünde poz verdiği Rus yapımı uçaksavarı vurarak imha etti. 

ekmh0-xgaavneu.jpg

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Paşinyan'ın önünde poz verdiği TOR-M2KM uçaksavar füzesi sistemi ile birlikte ateşkes sürecini ihlal eden; 3 İHA, 3 MLRS, 1 TOR Hava Savunma Sistemi, 1 ZSU-23-4 Uçaksavar, 2 IFV / APC, 3 2A36 Topçu, 1 KS-19 Uçaksavar, 1 D-20 Obüs'ün imha edildiğini açıkladı. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89