• BIST 8737.87
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Ermeni komutan öldürüldü, birliği dağıldı

Ermeni komutan öldürüldü, birliği dağıldı
Azeri makamlar tarafından Ermeni cephesinde tam isabetle vurulan zırhlılara ait görüntüler paylaşıldı. Son durum raporu yayınlandı.

Referans Medya

Azerbaycan'da kısmi seferberlik ilan edildi. Cephe hattında 550 Ermeni askerinin etkisiz hale getirildiği çatışmalarda Ermenistan ordusuna ait İHA, SİHA, Tank, füze ve top bataryaları ile birlikte 3 büyük cephanelik imha edildi. Cephe hattında Taliş köyü mevkiinde Ermeni unsurlarının bölge komutanı Albay Lernik Vardanyan öldürüldü komuta ettiği birlik dağıtıldı.

SİHA operasyonunda kritik noktalar vuruldu

Azerbaycan Ordusu'na ait SİHA'lar Ermeni cephesinde bir çok stratejik noktayı vurdu. Cephe içlerinde bulunan tank birliği, cephane, askeri karargah ve füze bataryaları havadan tam isabetle vurulan hedefler arasında yer aldı. Azeri makamlar 27 Eylül operasyonlarına ait bazı görüntüleri paylaştı.

 Uçak seferleri durduruldu

Çatışmaların şiddetlendiği Azerbaycan'da 6 sivil şehit olurken 26 Azerbaycan vatandaşı da yaralandı. Hükümet Türkiye dışında tüm ülkelere uçuşların durdurulduğunu açıkladı. Sıcak temasın devam ettiği hatta Fuzuli ilçesi başta olmak üzere bir çok yerleşim birimi ve stratejik tepe işgal unsurlarından arındırıldı. 

Diyaloğ çağrısı geldi

Azeri güçlerinin ilerleyişi ve Ermeni cephesinde yaşanan bozguna paralel uluslararası camiadan diyaloğ ve yeniden masaya dönün çağrısı geldi. Azeri yetkililer, BM başta olmak üzere tüm uluslararası güçlerin Ermenistan tarafından 28 yıldır işgal altında tutulan Dağlık Karabağ konusunda sistematik oyalama taktiği güttüğünü belirtti. Diyaloğ ve diplomasi çağrılarını Ermeni ordusunun yaşanan kayıpları durdurma ve Karabağ'a yürüyen Azerbaycan güçlerini engelleme hamlesi olarak yorumlanıyor. 

Hastaneler doldu

Azerbaycan kaynakları, başta Ermenistan'ın başkenti Erivan olmak üzere Ermeni şehirlerindeki hastanelerin yaralılarla dolduğunu ve kan bağışı kampanyası başlatıldığını kaydetti. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı cephede mücadele eden Azerbaycan birlikleri arasında Türk askerlerinde yer aldığı iddiasında bulundu. Rusya'nın Erivan Büyükelçisi'de Suriye'den getirildiğini iddia ettiği savaşçıların savaşa dahil olduğunu ve Ermeni güçlerine karşı savaştığını söyledi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89