• BIST 9714.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

Ermeni General: Rusya bize Karabağ savaşında hayal edemeyeceğimiz silahlar verdi

Ermeni General: Rusya bize Karabağ savaşında hayal edemeyeceğimiz silahlar verdi
Geçtiğimiz günlerde istifa eden Ermeni Savunma Bakanlığı Askeri Gözetim Servisi Başkanı General Movses Hakobyan, Karabağ savaşında Rusya'nın etkisine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Referans Medya

Nikol Paşinyan yönetimini eleştiren bir açıklama ile görevinden istifa eden Hakopyan düzenlediği basın toplantısında Karabağ yenilgisinin sebeplerini açıkladı. Movses Hakopyan, Ermenistan makamlarının Karabağ savaşı ile ilgili kendi halkını aldattığını ve tüm süreci yanlış yönettiğini söyledi.

Rusya ilk günden itibaren yanımızda oldu

Karabağ harbinde Ermeni Savunma Bakanlığı Askeri Gözetim Servisi Başkanlığı görevini yürüten General Movses Hakopyan, ''Rusya, Ermenistan'a savaşın ilk gününden itibaren hayal edemeyeceğimiz silahları sağladı ve bize gerçek bir dost gibi davrandı" ifadelerini kullandı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev' de bir çok kez savaş süresi boyunca İran ve Rusya'nın Erivan'a silah gönderdiğini belirtmişti.

SİHA/İHA operasyonlarına Rus önlemi

Rus General 19 Kasım günü Erivan'da düzenlediği basın toplantısında '' Rus yapımı balistik İskender füzelerini kastederek "Nerede olduğunu söylemeyeceğim ama savaş sırasında kullanıldı" vurgusu yaptı. Movses Hakopyan'ın bir diğer çarpıcı itirafı Rusya'nın SİHA ve İHA operasyonlarına karşı önleyici rol oynadığı oldu. Hakobyan, "En modern Rus elektronik karşı önlem sistemleri Pole-21, Karabağ'da Bayraktar İHA/SİHA'larının faaliyetini 4 gün dengeleyebildi, ondan sonra işlevsiz kaldı" diye konuştu.

Paşinyan sorunları sızlanarak çözme yoluna gitti

Ermenistan'ın 2016-2018 döneminde Genel Kurmay Başkanlığı görevini yürüten General Hagopyan, Paşinyan ve askeri kurmaylar için ''Karabağ'da yaşanan yenilgiyi Erivan'da duvarlar altında sızlanarak çözmeye çalıştılar'' ifadelerini kullandı.

Movses, Hagopyan, savaşın sürdüğü  44 günü boyunca, ülkeyi derin bir krize sürükleyen yalanlar yayılıyordu. Bilgi merkezinin görevlerinden biri düşmanı yanıltmaktı. Ancak bir standart var. Yalan-yanıltma yüzdesi  gerçek durumun yüzde 30'unu geçmemelidir. Ermenistan'da yalan yüzde 100'dü. İnsanlar arasında, orduda ortaya çıkan sayısız soru işte bu yüzden. Dolayısıyla çelişkili görüşler, çelişkili bilgiler yayıldı'' dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89