• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Erdoğan'a Azerbaycan'da sevgi seli: Eşk olsun sloganları ile karşılandı

Erdoğan'a Azerbaycan'da sevgi seli: Eşk olsun sloganları ile karşılandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan'da ''Karabağ Zafer Günü'' kutlamalarına katıldı.

Referans Medya

Tören alanı güzergahı ve tören esnasında Azerbaycan halkının büyük sevgi gösterisinde bulunduğu Erdoğan için halk 'eşg olsun' sloganları attı.

Karabağ'ın 30 yıllık işgaline 44 gün süren savaşta son verilmesinin ardından tertiplenen ''Azadlık'' törenlerine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan Azerbaycan halkının zaferini kutlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi:

Anaların ellerinden öpüyorum

Bu önemli günde Azerbaycan'da olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev kardeşime bu nazik daveti nedeniyle teşekkür ediyorum. Şehit düşen aziz askerlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.

İşgal altındaki toprakları, 30 yıllık aradan sonra Karabağ ile Azerbaycan halkı ile buluşturan kutlu neferleri tebrik ediyor, onları cepheye gönderen anaların ellerinden öpüyorum. Milli Lider Haydar Aliyev'i de burada rahmetle yad ediyorum. Azerbaycan, kardeşim İlham Aliyev'in dirayetli liderliği altında inşaAllah destan yazmaya devam edecektir.

Azerbaycan'ın kaderi kaderimiz

Türkiye ilk andan itibaren tüm kurum ve kuruluşları ile Azerbaycan'a destek vermiş. Yanında olmuştur. Büyük lider Haydar Aliyev'in "İki devlet tek millet" sözünü şiar aldık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi Azerbaycan'ın kederini kederimiz, sevincini sevincimiz bildik. O nedenle Karabağ'ı yüreğimizde bir yara bildik. O nedenle bugün de sevincimizi paylaşmak, birlikte kutlamak için bir aradayız.

Bu hesabı sormak boynumuzun borcu

Karabağ'ın alınması mücadelenin bittiği anlamına gelmiyor. Bu mücadele bundan sonra da çok daha farklı devam edecektir.

30 yılda taş üstünde taş bırakılmadığını gördük. Aliyev kardeşimin dediği gibi Fuzuli şehrinde bayrak asmaya bina bulunamamıştır. Mezarlıklar bile tahrip edilmişti. Camiler yıkılmış, minareler aynı şekilde tarumar olmuştu. Bütün bu hesabın sorulması gerekiyor.

100 masum sivil şehit edilmiş, analar yavrusuz, çocuklar anasız bırakılmıştır. Savaş sırasında da 416 kardeşimiz de yaralanmıştır. Savaş hukuku ağır şekilde ihlal edilmiş, insanlık onuru ayaklar altına alınmıştır. Bunları görmeyenlerin vicdanları kararmış gözleri körleşmiştir. Bunun hesabını sormak boynumuzun borcudur.

Diaspora yalanları ile Ermeni halkı fakirliğe mahkum edildi

Karabağ'a katliam ve gözyaşından başka hiçbir şey getirmeyenlerin artık akıllarını başlarına toplamaları gerekiyor. Ermenistan halkının da artık kendilerini geçmişin yalanlarıyla avutarak fakirliğe mahkum eden diasporanın esaretinden kurtulmalarını diliyoruz.

Şuşa'nın başındaki duman artık dertli değil

Aliyev kardeşim onca acıya rağmen kalıcı istikrar için takdire şayan bir çaba sarf etmektedir. Biz de bu çabayı destekliyor muhataplarında değerlendirilmesini istiyoruz. Şehitlerimizin sayesinde toprak bütünlüğü hamdolsun yeniden tesis edilmiştir. Artık hasret kaldığımız Terter çayının suyuna Azerbaycanımız kavuşmuştur. Şuşa başlarındaki duman artık dertli değildir.

Karabağ Azerbaycandır

Bugün Azerbaycan'ın olduğu gibi Türk dünyasının gurur günüdür. Rabbime bugünleri bize yaşattığı için şükürler olsun diyorum. Bir kez daha söylüyorum. "Karabağ Azerbaycan'ındır"

Artık bu toprakları daha gelişmiş bir hale getirmek için, çocuklarımız için daha yaşanılır kılmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.

Bir kez daha değerli kardeşim İlham Aliyev'i, şanlı Azerbaycan ordusunu, Türk ordusunu yürekten tebrik ediyorum. Şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89