• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C

Erdoğan: Hafter tüm gücünü Rusya'dan alıyor

Erdoğan: Hafter tüm gücünü Rusya'dan alıyor
Başkan Recep Tayyip Erdoğan TRT'de yaptığı açıklamada Hafter konusunda en büyük desteğin Rusya'dan geldiğini söyledi. Erdoğan konuyu Putin'le görüşeceklerini belirtti.

Erdoğan: Hafter tüm gücünü Rusya'dan alıyor

Haber: Referans Medya 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le Libya meselesini konuşacağını ve "Darbeci Hafter'in her an sürecin dışına atılabileceğini" belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT'de katıldığı canlı yayın programında önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, Libya krizine ilişkin konuşmasında Libya konusunda Rusya'yı suçladı.


"Hafter'in yanında kim duruyorsa karşılarında duruyoruz"


Erdoğan konuşmasında, "Son durumda Türkiye, BM'nin tanımış olduğu Sarrac'ın destekçisi. Karşıda da darbeci Hafter var. Biz Hafter ve yanında kim duruyorsa dursun karşılarında duruyoruz" dedi. 


"Kaçıyorlar"


Başkan Erdoğan:  "Şu ana kadar da birçok yer alındı. Hayati yerlerde de ilerliyor. Tarhuna bölgesi önemliydi. El Vatiye Havalimanı çok çok önemliydi ve alındı. Adeta Tunus'a dayanan Kuzey'deki koridor tamamen Sarrac'ın kontrolü altına girmiş oldu. Tabi bu durum Hafter'i çılgına döndürdü. Onlar kaçıyor, Sarrac ve ekipleri kovalıyor" ifadelerini kullandı.

ABD-Türkiye

Erdoğan: "Bu akşam yaptığımız görüşmeden sonra ABD Türkiye arasında süreçle ilgili yeni bir dönem başlayabilir. Ve yaptığımız görüşmede bazı mutabakatlarımız oldu. Belki böyle bir adım olabilir " şeklinde konuştu. 

Rusya ile Libya konusunda görüşülecek

Erdoğan Rusya ile görüşmenin olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı. "Sayın Putin ile de görüşmem gerekecek. Kahire zirvesine Rusya'nın farklı bir şekilde katılması. Rusya'nın burada yer alıyor olması hepsinin ötesindeydi. Çünkü Rusya "burada benim askerim yok" açıklaması yaptı.'

"Hafter sürecin dışında kalacak"

 

 Erdoğan TRT'de yapılan söyleşide, Hafter'in durumuna dair Putin'le görüşeceği vurgusunda bulundu ve ''Böyle bir durum söz konusu. Kendileri ile bunları konuşmak istiyorum. Konuştuktan sonra bunların planlamasını yaparız diye bir düşüncem var. Hafter her an sürecin dışına atılabilir. Gelişmeler onu gösteriyor" dedi. 


"SİHA'ların siparişleri yetistirilemiyor"

SİHA'lara olan talebin olağanüstü arttığına dikkat çeken Erdoğan, "SİHA'lara yönelik ciddi siparişler var. Yetiştiremiyorlar hatta. Gerek özel sektörde olan bu firmamıza çok çok büyük şeyler var, devletin attığı adımlar var. Gelişmeler çok daha farklı zemine doğru kayarak üretimde çok daha adım atılmış olacak" sözlerine yer verdi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89