• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Erdoğan döviz ve altın fiyatlarında yaşanan artışla ilgili konuştu

Erdoğan döviz ve altın fiyatlarında yaşanan artışla ilgili konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, döviz ve altın fiyatlarında yaşanan artışla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, döviz ve altın fiyatlarında yaşanan artışla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Bu dalgalanmaların zaman zaman yaşandığını ve düzeleceğini belirten Erdoğan, "Türkiye tırmanışta ama gözü olup görmeyenler yanlış yansıtıyor" dedi. Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a da destek çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'da kıldığı cuma namazı sonrası gündeme ilişkin olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sözlerinin başında Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yaşanan patlamaya değinen Erdoğan, faillerin henüz belirlenmediğini hatırlattı.

 

Şu aşamada konuyla ilgili olarak Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun ile görüştüklerini belirten Erdoğan, "Bizim istihbarat teşkilatımızla yaptığı görüşmede henüz kimdir, hangi kuruluştur, buna benzer alınmış bir bilgi yok. Buna benzer alınmış bir bilgi olmadığı için de bizim 'Şunlar yapmıştır' dememiz de özellikle biz siyasilere yakışmaz. Ama bizler de takip ediyoruz. Oradaki kardeş Lübnan halkının, yöneticilerinin bizlere vereceği bilgileri önemle takip ediyoruz" ifadesini kullandı.

 

Erdoğan, patlamanın çok büyük bir felaket olduğunu vurgulayarak "Biliyorsunuz benzerini Hariri zamanında da yaşamıştık. Şimdi bu çok daha ileri seviyede böyle bir şey gerçekleşti. Nitrat kaynaklı olduğu söyleniyor, öbür tarafta füzelerin olduğu depolardan kaynaklı olduğu söyleniyor. Çok açık, net olarak henüz bilgilendirmeler yapıldı diyemeyiz. Fakat işi bizler de takip ediyoruz. Ve en son Başkan Yardımcım Fuat Bey ve Dışişleri Bakanım (Mevlüt Çavuşoğlu) Lübnan'a ziyarette bulunup yerinde takip ediyorlar" dedi.

 

Erdoğan'ın açıklamalarının devamında şunlar öne çıktı:

"Daha ileri adım da biliyorsunuz bir Koca Yusuf kargo uçağımızla oraya çok çeşitli yardımları gönderdik. Bunların içerisinde askeri diyebileceğimiz birçok yardımlar var.
Ben Sayın Cumhurbaşkanına 'Hastanelerimiz sizin hastanelerinizdir. Yaralıları bize nakletme noktasında her an yanınızdayız. Ambulans uçaklarımızla hastaları ülkemize taşıyabiliriz' dedik. Bu konuyu da kendilerine bildirdim. Kardeş Lübnan'ı yalnız bırakamayız. Felaketin boyutu çok çok büyük. limanın böyle bir duruma karşı karşıya kalması sıkıntıya sebep olmuştur. Buranın yeniden inşası, ihyası kaç yılı alır bunlar da ayrı bir soru. Biz madden manen her şeyimizle Lübnan'ın Beyrut'un yanında olacağız."


'Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan anlaşmanın kıymeti harbiyesi yok'


Erdoğan, daha sonra Yunanistan ile Mısır arasında yapılan anlaşmayı eleştirdi. Söz konusu anlaşmanın hiçbir kıymeti harbiyesinin olmadığını kaydeden Erdoğan, bunun gerekçesini şöyle anlattı:

 

"Niye yok? Şimdi bir defa buralara baktığımız zaman özellikle Yunanistan'ın yani Libya ile ilgili olarak buradaki kıyıdaş olma konusunda bir alakası var mı? Ne işi var orada? Mısır'ın bir alakası var mı? Yok. Biz Libya ile böyle bir anlaşmayı yaptıktan sonra bunların hepsi bunların üzerine atladılar. Şimdi bize oralardan gelen bilgiler de... 'Biz bunu size karşı yapmış değiliz' gibi bilgileri de bize yansıtıyorlar. Olsa da olmasa da biz şu anda Libya'yla yapmış olduğumuz anlaşmayı kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz.


Bizler burada özellikle deniz yetki alanlarında hiç hakkı, hukuku olmayanlarla buraları görüşmeye bile gerek duymuyoruz. Bakın Sayın Merkel benden ricada bulundu. Buradaki sondaj çalışmalarını durdurursanız benim işimi kolaylaştırırsınız dedi. Ben de, 'Eğer siz Yunanistan'a diğerlerine güveniyorsanız biz 3-4 haftalığına ara veririz. Ama ben bunlara güvenmiyorum. Göreceksiniz bunlar sözünde durmayacaklar' dedim. Nitekim öyle de oldu.
Biz bu arada da Yunanistan'dan onların kendi Dışişleri Bakanı, danışmanları üçlü görüşmeler başlattılar. Almanya - Yunanistan - Türkiye arasında. Bu sözde durmayınca şimdi ne olacak? Biz sondaj çalışmalarına hemen başladık. Barbaros Hayrettin'i de görevine gönderdik. Sözlerinde durmuyorlar."
'Biz tırmanışımızı yüksek oranda devam ettiriyoruz, ettireceğiz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, döviz ve altın fiyatlarında yaşanan artışla ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dünya genelinde ekonomide çok ciddi zikzakların oluştuğunu kaydeden Erdoğan, "Burada tüm samimiyetimle, ben içerideki düşmanları zaten gündeme getirmek istemiyorum. Bize zaten dışarıdakiler yetiyor. İçeridekiler de pompalama görevi ifa ediyorlar" görüşünü dile getirdi.

"Çok açık samimi bir şey söylüyorum. Biz 2002 Kasım'ında göreve geldik. Göreve geldiğimiz zaman sizler de yazılı ve görsel medya olarak size söyleyeceğim rakamlara dikkat edin. 2002'de milli gelirimiz 236 milyar dolardı. Fakat 2019'da toplam milli gelirimiz 754 milyar dolara çıktı" diyen Erdoğan, devamında şunları kaydetti:

"Bakın nereden nereye. Fert başı milli gelir o zaman 3 bin 581 dolardı ve bu rakam 2019'da 9 bin 127 dolara çıktı. Buzdolabı satışlarına bakıyoruz 2002'de 1 milyon 88 bin, fakat 2019'da bu rakam 2 milyon 486 bin adet. Çamaşır makinesine bakıyoruz, 2002'de 824 bin adet, 2019'da ise bu rakam 2 milyon 20 bin adet. Şimdi bu bir şeyi gösteriyor. Yani Türkiye bir tırmanışta. Bizim bu tırmanışımızı görmek istemeyen, gözü olup da görmek istemeyenler var. Ben belgelere dayalı konuşuyorum. Mesela sadece açılan şirket sayılarına bakıyorsunuz 30 bin 842 iken, şu anda 2017 itibariyle 85 bin 265 adet şirket açılmış.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89