• BIST 8884.22
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Erdoğan Covid-19 aşısı oldu ''Tüm vatandaşlarımıza aşı yapacağız'' dedi

Erdoğan Covid-19 aşısı oldu ''Tüm vatandaşlarımıza aşı yapacağız'' dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, ''Ben de aşı oldum'' ifadesini kullandı.

Referans Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı Ak Parti MYK toplantısının ardından  Ankara Şehir Hastanesi'ne giderek Çin menşeili CoronaVac aşısını yaptırdı. Erdoğan, virüs aşısını yaptırdıktan sonra yaptığı açıklamada ''Tüm vatandaşlarımızı aşılamayı hedefliyoruz'' dedi.

Türkiye genelinde 300 bini aştı

Erdoğan'ın Ankara Şehir Hastanesi'nde yaptığı açıklamada öne çıkanlar:

''Değerli arkadaşlar öncelikle Ankara Şehir Hastanemiz olarak hakikaten tüm personeliyle, başhekimiyle, doktorlarıyla, hemşireleriyle, burada çok büyük bir mücadeleyi, bu koronavirüs süresi içerisinde sürdürdüler. Aşılarımız gelir gelmez, bakanımız 'ilk aşıyı ben yaptıracağım' dedi ve ilk aşıyı yaptırdı. Bilim Kurulu üyelerimiz yaptırdı. Ben de 'aşıyı yaptıracağım' demiştim. Ben ve MYK'daki arkadaşlarımız da buradaki aşıları yaptırdık yaptırıyoruz. Türkiye genelinde şu anda 300 bini aşmış vaziyette.

Teşvik edilmeli

Benim şöyle bir özellikle istirhamım var. Başta siyasi liderler olmak üzere, bunun yanında tüm milletvekillerimiz olmak üzere, lider kadrolar olmak üzere bu kampanyayı güçlü kılma noktasında onların da belirlenmiş olan aşılanma noktalarında bu aşıyı teşvik ederlerse çok isabetli olacağına inanıyorum.

Yoğun bir şekilde devam ediyor

Burada Bilim Kurulu'nun belirlediği bir süreç var. Bunlar da yaş gruplarına göre bu sürecin içerisinde. Şu anda ilk etapta gelen aşı miktarı belli. Ardından yaklaşık 24-30 milyon doz gelecek. Süratle bunu sürdürelim istiyoruz. Nerelerde bu kampanyayı nasıl sürdüreceğimizi Sağlık Bakanlığımız belirlemiş vaziyette. Bu süreç dün itibarıyla başladı, yoğun bir şekilde devam ediyor, devam edecek."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89