• BIST 9524.59
  • Altın 2526.576
  • Dolar 32.5695
  • Euro 34.6479
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Erdoğan Ayasofya sözünü 26 yıl önce verdi

Erdoğan Ayasofya sözünü 26 yıl önce verdi
Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Bakanı olduğu 1994 yılında Ayasofya yeniden Müslümanlar için cami olarak dönecek sözü verdiği ortaya çıktı.

Anadolu Ajansı Katar temsilcisi Ahmet Yusuf, Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında Kuveyt merkezli El Müctema dergisi ile yaptığı arşiv kaydını buldu ve kişisel Twitter hesabından paylaştı. Ahmet Yusuf, Danıştay tarafından alınan kararla statüsü müzeden camiye çevrilen Ayasofya için Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Nisan 1994 tarihli röportajını ‘’ Ve sözünü tuttu’’ spotu ile paylaştı. 
Gazeteci Ahmet Yusuf, ‘’Erdoğan İBB Başkanlığı döneminde İslam dünyasının en köklü dergilerinden biri olan Kuvyet'in Al Mujtama Dergisine röportaj verdi. Röportajda diyor ki "Ayasofya Müslümanlar için Camii olarak dönecek". Ve sözünü tuttu ifadelerini kullandı.
Yusuf ayrıca, Arap gazetecilerin Ayasofya'nın ibadete açılmasını 'tarihi' bir adım olarak değerlendirdiğini kaydetti. Anadolu Ajansı Katar temsilcisi Tusuf, Arap ülkelerinde aktivistlerin açtığı "Ayasofya" etiketinin kısa sürede en çok etkileşim alan etiketler arasına girdiği bilgisini verdi.

Mustafa Armağan İl Başkanlığı döneminde verdiği vaadi paylaştı

Tarih araştırmacısı-Yazar Mustafa Armağan ise Erdoğan'ın henüz İstanbul İl Başkanı olduğu 1988 yılında Ayasofya için verdiği 'cami olacak' vaadini paylaştı. Mustafa Armağan Erdoğan'ın 32 yıl önce Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması ile ilgili Yeni Nesil'de ki söyleşisine ait küpürü de Twitter hesabından paylaştı.

İşte 32 yıl önce Erdoğan'ın Ayasofya için sarfettiği sözler:

''Ayasofya, İstanbul Fatihi Muhammed Han hazretlerinin vakfiyesidir. Ayasofya'nın vakfiyedeki uygun şartlara hale gelmesi ve Ayasofya'da ezan sesi duymak bizim hasretle beklediğimiz andır. Hırka-i Saaddet'te Kur'an okunması güzel bir ana'nedir. Bu ameli salihin tekrar başlamasını canı gönülden arzu ediyorum.''

ecoywylxkaiazte.jpg

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89