• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

En belirgin semptom; koku kaybı

En belirgin semptom; koku kaybı
Koronavirüs (COVİD19) enfekte olan kişide ortaya çıkan belirtiler grip semptomları ile benzerlik göstermesinin yanı sıra enfekte olan kişide burun kapanmamasına rağmen koku duyusunda ciddi kayıp yaşanması ortaya çıktı.

Referans Medya [Miraç Şamil ATALAN]


Koronavirüsle (Covid-19) enfekte olan kişide ortaya çıkan belirtiler, soğuk algınlığı ve normal grip semptomları ile benzerlik gösterdiği için, hastalar genellikle ikisinden hangisine yakalandığına dair test ya da tetkik sonuçları çıkana kadar emin olamıyor.

Aradaki fark koku kaybı


Ancak uzmanlar, Covid-19 ile enfekte olan kişinin nezleden farklı olarak koku kaybı yaşadığını ve bunun da ikisinden hangisine yakalanıldığını anlamada bir unsur olabileceğini belirtiyor. 

Doktorlara göre, Covid-19'u erken aşamada yakalamanın yolu, sinüslerin tıkalı olmamasına rağmen koku duyusunda ciddi bir kayıp yaşanması. 

Burun tıkanıklığı görülmüyor

EurekAlert sitesinde yayımlanan ve ABD’nin Ohio eyaletindeki Cincinnati Üniversitesi’nden otolarengoloji ve cerrahi uzmanı Prof. Ahmad Sedaghat'ın öncülüğünde yürütülen araştırma sonuçlarına göre, Covid-19'a yakalanan bir kişi, burun tıkanıklığı ya da mukus oluşumu semptomları ile karşılaşmıyor.

Sedaghat, "Covid-19’un virüs bazlı soğuk algınlığında genelde görülen burun tıkanıklığı ya da mukus oluşumu gibi semptomlarla alakası yok. Bu da Covid-19’u mevsimsel alerjiden oldukça rahat bir şekilde ayırt edilmesini sağlıyor" ifadelerini kullanıyor.

Araştırmacılara göre burun boşluğu ile ilgili diğer semptomların görülmediği halde koku kaybı, hastanın beklemeksizin izole edilmesi ve Covid-19 testine tabi tutulması gerektiğini ortaya koyan başlıca belirti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89