• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Emekli Generaller Karantina Altında 

Emekli Generaller Karantina Altında 
Eski Kara Kuvvetler Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman’ın virüsten ölmesi sonrası Fenerbahçe Orduevi’nde kırmızı alarm verildi.

Orduevi sakinlerinin tamamı testten geçirildi. Başta Hüseyin Kıvrıkoğlu İlker Başbuğ, İlhan Kılıç, Şener Eruygur olmak üzere tüm emekli paşalar karantina altına alındı. 

Önlemler olağanüstü artırıldı


Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’ün haberine göre Emekli Orgeneral Aytaç Yalman’ın ölümü sonrası askeri kampüste önlemler olağanüstü artırıldı.  Kampüs genelinde Genelkurmay eski Başkanlarından emekli Orgeneraller Hüseyin Kıvrıkoğlu, İlker Başbuğ, emekli kuvvet komutanlarından orgeneraller Atilla Ateş, İlhan Kılıç, Şener Eruygur, emekli oramirallerden Salim Dervişoğlu, Uğur Yiğit, Metin Ataç gibi isimlerde bulunuyor. 


Termal kameralarla takip


Saygı Öztürk haberinde, Emekli paşaların kaldığı kampüse giriş çıkışlar tamamen sınırlandırıldığı, zorunlu kapsamda ki giriş ve çıkışlarında termal kameralarla izlendiği belirtiliyor. Aynı tedbirler kapsamında Fenerbahçe Orduevi’nde görevli askerlerin büyük bir kısmı da bağlı bulundukları askeri birliklere gönderildi. Kampüste çeşitli görevlerde bulunan sivillerden de kritik personel dışında kalanlara ise ikinci bir emre kadar ‘gelmeyin’ denildi. Haberde ayrıca orduevinde büyük bir sessizlik ve üzüntü halinin hakim olduğu, kantin hariç her yerin kapatıldığı, emekli komutanların aralarında 2 metre mesafe bırakarak yürüdükleri gibi bilgiler yer alıyor. Ayrıca Aytaç Yalman’la vefatı öncesi görüşen, konuşan ve elini sıkanlarında olduğu ve hepsinin tetkikten geçirildiği bildiriliyor. 


Paşa defnedildi eşi yoğun bakımda


Öte yandan Emekli Generallerden Aytaç Yalman’ın eşi Belma Yalman’ın yoğun bakımda tutulduğu ve uyutulduğu aktarılıyor. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Aytaç Yalman’ın ise ihtiyat kapsamında sınırlı bir törenle defnedildiği belirtildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89