• BIST 10015.99
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Emekli General virüsten öldü

Emekli General virüsten öldü
Türkiye'nin en sancılı dönemlerinde kritik görevlerde bulunan Emekli General Aytaç Yalman'ın Koronavirüs nedeniyle öldüğü resmen açıklandı.

Emekli General virüsten öldü

Haber: Referans Medya

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde, Andıç, Balyoz, Eldiven, ve Ayışığı gibi darbe amaçlı hazırlanan gizli planlar dönemi ve 28 Şubat sürecinde kritik görevlerde bulunan Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın koronavirüs sebebiyle öldüğü resmen açıklandı.

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı'nın Covid-19 nedeniyle öldüğü ilk olarak Gazeteci Saygı Öztürk tarafından dillendirildi. Öztürk, Yalman'ın spor yaptığı esnada ani nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırıldığını ancak sonrasında hastane yetkililerinin bu tedavi burada mümkün değil demesi sebebiyle Gata'ya sevk edildiğini açıkladı. Gazeteci Saygı Öztürk, katıldığı televizyon proğramında 80 yaşında vefat eden Emekli Paşa'nın Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı. 

Aile karantina altında

Türkiye'nin sancılı süreçlerinde kritik makamlarda üstü düzey görevler yapan Aytaç Yalman'ın eşi Belma Yalman'a yapılan testlerinde pozitif çıktığı resmen açıklandı. Krize dayalı ölüm vakalarının üçüncüsü olan Yalman'ın kız kardeşinin de karantina altına alındığı belirtiliyor. 

Saygı Öztürk Emekli Komutanın teşhis aşaması ile ilgili yaptığı yorumda şunları söyledi:

ilk tetkikler sonrası komutana koronavirüs olduğu söyleniyor. Ancak Yalman, pazar günü kendini iyi hissettiğini söyleyip eve gitmek istiyor. Birkaç saat sonra ise yaşamını yitirdi. Emekli Kuvvet Komutanı'nın törensiz ve arkadaşlarına dahi haber verilmeden defnedilmesi de bu duruma işaret ediyor' 

Türkiye'de 2002 2004 arası Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevinde Aytaç Yalman Suriye ile yapılan Adana Mutabakatı'nın kilit isimleri arasında yer alıyor. Yalman'ın Zorlu Yılların Sessiz Tanığı ve Sırtından Hançerlenen Karaman Ordum isimli kitapları yanında Şehitler Oratoryosu, Sakarya Diriliş Destanı, Kahraman Türk Kadınları Oratoryosu, Bir Yatılı Okul Öyküsü Mizkali, İlk Türk Piyanosu Belgeseli, İnancın Zaferi ve Gülfem Hatun Bale Librettosu gibi Müzikal çalışmaları da bulunuyor. Emekli Kara Kuvvetleri Komutanı yapılan resmi açıklamalarda hayatını kaybeden virüs vakaları arasında yer almadı. 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89