• BIST 10045.74
  • Altın 2384.185
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.5091
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Dün Çanakkale bugün İdlib

Dün Çanakkale bugün İdlib
Osmanlı Ordusu'nda savaşan 121 İdlibli mücahit Çanakkale'de şehit oldu. Bu muharebeden 105 yıl sonra bu sefer 36 Türk şehidi İdlib'e bağlı Belyun köyünde toprağa düştü. Çanakkale şehitliğinden esinlenen İdlibli gençler Belyun şehitleri için anıt yaptı.

Dün Çanakkale bugün İdlib

Çanakkale’deki 121 İdlibli şehidin isminin bulunduğu anıttan etkilenen Suriyeli 7 genç, 36 askerimizin şehit olduğu Belyun köyüne anıt dikti. Anıtta, “Çanakale’den 105 yıl sonra Suriye’nin Belyun köyünde şehitlerimizin kanı karıştı. Büyük Türkiyemizin başı sağ olsun” yazıldı.

Esed rejiminin saldırılarında şehit düşen Mehmetçikler, Türk halkı kadar, tek umudu Türkiye olan Suriye halkını da derinden üzdü. İdlib’in güneyindeki Belyun köyünde gençler 36 askerimizin şehit edildiği yere yürek yakan bir öykü ile anıt dikti. İdlibli 7 genç, 27 Şubat’ta Esed rejiminin saldırısında şehit düşen 36 askere vefasını göstermek için bir adım atmak istedi. Girişime öncülük eden isimlerden 33 yaşındaki Ahmed Bessam el-Ömer, Çanakkale’de şehit olan İdliblilerin adının yazılı olduğu anıtı örnek gösterdi ve “Çanakkale Savaşı’nda en az 125 İdlibli şehit oldu. Bugün ise 36 Türk askeri İdlib’de şehit oldu. Türkler bizim için anıt yaptı, biz de onlara yapalım” diyerek harekete geçti.

Fikrin sahibi de şehit oldu

Ahmed Bessam’ın bu fikrini tüm arkadaşları benimsedi. Gençler kendi aralarında para toplayarak küçük bir mermer üzerine duygularını yazdırıp Mehmetçiğin şehit düştüğü yere anıt dikme konusunda anlaştı. Ancak anıtı yapamadan bu fikri ortaya atan 3 çocuk babası Ahmed Bessam el-Ömer, cephede rejim ve Rus uçaklarının bombardımanında şehit oldu. Arkadaşları, anıtı el-Ömer’in vasiyeti olarak kabul edip çalışmalara hız verdi. Kendi aralarında para toplayarak mermer bir taş yaptırdı ve üzerine de çeviri programları yardımıyla “Belyun köyünde şehitlerimizin kanı karıştı. Büyük Türkiyemizin başı sağolsun” yazdırdı.

Kaynak: Yeni Şafak

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89