• BIST 8745.7
  • Altın 2240.672
  • Dolar 32.3333
  • Euro 35.1603
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Doğu Türkistanlı genç kadın Meclis kürsüsünden seslendi: Lütfen elinizi vicdanınıza koyun

Doğu Türkistanlı genç kadın Meclis kürsüsünden seslendi: Lütfen elinizi vicdanınıza koyun
Kendisi Türkiye'de olduğu için ailesine zulmedildiğini söyleyen Uygur Türk'ü genç kadın Doğu Türkistan'da yaşananları anlattı.

Referans Medya

Doğu Türkistan Komünist Çin yönetiminin şiddeti sistematik hale getirdiğini söyleyen Uygur Türklerinden Nursimangül Abdurraşid, İYİ Parti Grup Toplantısı'na katıldı. Ailesinin Kaşgar'da olduğunu belirten Aburraşid TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmada şunları söyledi:

4 yıldır annemin sesini duymadım

 ‘‘Doğduğum topraklara faydalı bir evlat olmak için çok çalıştım. Bu uğurda Türkiye'ye geldim. Mezun oldum ve şu anda prestijli bir firmada çalışıyorum. Fakat bu sevincimi ailemle paylaşamıyorum. Ailemin uğradığı zulmün nedeni benim Türkiye’de bulunmam. 2017 Haziran’ında iletişim eksildikten sonra hep bekledim. Yaklaşık 4 senedir annemin sesini duyamadım. Babam ve kardeşlerimin nerede, ne durumda bilmiyorum. 3 ila 5 milyon kardeşimiz toplama kamplarındadır.

Dünya neyi Bekliyor

Dünya neyi bekliyor orada insanların ölmesini mi? Eğer gerçekten Türkistan’da olanlara karşı suskunluğunuz sürerse insan hakları diye bir şey olduğuna nasıl inanırım? Ben nasıl inanırım Müslümanlar'ın, Türkler'in kardeş olduğuna? Lütfen elinize yüreğinize koyunuz. Bu zulme hep birlikte dur demek istiyorum. Ben sözümü söyledim, insanlıktan cevap bekliyorum.''

Ankara'dan ses gelmiyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, ''Görüyoruz ki, Çin Merkez Komitesi Türkiye Komiseri, nam-ı diğer ‘kısmen iktidar’ Sayın Perinçek, ‘Müslümanım’ diye diye gezen Sayın Erdoğan’ı da ‘Türk Milliyetçisiyim’ diye diye gezen Sayın Bahçeli’yi de nasıl olduysa esir almış. Çin’in, Türkistan’da Uygur kardeşlerimize uyguladığı zulme, Avrupa’dan, Amerika’dan ses geliyor, ama Ankara’dan hala çıt çıkmıyor. En büyük Türk, en has Müslüman kendileridir ama, ‘Müslüman Türküm’ dediği için zulüm gören kardeşlerimizi duymuyor, iki laf edemiyorlar. Böyle cıvıklık, böyle ciddiyetsizlik olmaz. Böyle devlet yönetilmez’’ diye konuştu.

Utanç nişanı olur

Meral Akşener ayrıca meclise gelecek olan Çin'le suçluların iade anlaşması ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

‘‘Bunu, Dışişleri Komisyonu gündemine almaya cesaret edebilecekler mi çok merak ediyorum. Buradan ilan ediyorum, bunu yapacak kişi, kardeşlerimizin mezalimine imza atacak kişidir. Ve bunu bir utanç nişanı olarak, ömür boyu taşıyacaktır.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89