• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Doğu Türkistan'da evlerdeki başörtülere el konuldu

Doğu Türkistan'da evlerdeki başörtülere el konuldu
Çin komünist yönetiminin artık Uygur kadınları evlerinde bile baş örtü takmasını önlemek için mahalle mahalle gezerek evleri arayıp buldukları baş örtülere el koyduğu öğrenildi.

Kimliğini gizleyen tanığın İstiqlal haber muhabirimize ulaştırdığı bilgilere göre Çinli saldırganlar son zamanlarda Doğu Türkistan halkına baskılarını yoğunlaştırdıkları Doğu Türkistan’ın Artuş bölgesindeki tüm ailelerin Çin polisleri tarafından aranıp taranarak baş örtüsü adına ne varsa topladığı, dışarıda nasıl baş örtüsü takmak yasak ise evde de yasak olduğu gerekçesiyle takanlara ceza vermekle tehdit ettiği bildirildi.

Gizli tanığa göre Doğu Türkistan’daki 45 yaşın altında tüm Uygur kadınların evli bekar hatta kocası hapiste yada kocası ölen dahil zorla spiral taktırdığı ortaya çıktı.

Çin'in Doğu Türkistan halkının doğmasını ve çoğalmasını kısıtlamaya yönelik soykırım politikasının Doğu Türkistan’da son bir kaç yıldır yoğun bir şekilde sürdürülmeye başlandığı bilgisi Alman Araştırmacı Adrian Zenz’ın konuyla ilgili raporlarıyla eşleşiyor.

Ayrıca gizli tanığın muhabirimize verdiği bilgiler arasında Çin güçlerinin ceza kamplarında bir iki yıl tutuklu kalıp sonra bıraktığı Uygur Türklerini Kaşıgar ve Artuş şehir yakınlarına kurulan ceza kamplarına yeniden tutuklayıp kapatmaya başladığı, tutuklananların tamamının kadınlardan oluştuğu öğrenildi.

Artuş'daki Uygur kadınların Aksu'ya, Aksu'dakilerin Hotan'a olmak üzere yurt içi farklı bölgelere sürgün edilerek hemen hepsinin Çin tekstil fabrikalarında çalışmaya zorlandığı haftada bir kez 24 saat evinde kalmasına izin verilirken aylık sadece 1030 Yuan’i maaş olarak ücret verdiği aktarıldı.

Kaynak: Turkistan Press

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89