• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Doğu Türkistan için Türk ve İslam dünyası ayağa kalkmalı

Doğu Türkistan için Türk ve İslam dünyası ayağa kalkmalı
Türkiye Günlüğü dergisi, "Doğu Türkistan Türkiye’dir" başlığı ile Çin'in Uygur Türklerine yaşattığı insanlık dramına dikkati çekti.

Türkiye Günlüğü dergisi son sayısında ‘Doğu Türkistan Türkiye’dir’ başlıklı dosyasıyla Çin hükümetinin Uygur Türklerine yaşattığı insanlık dramına dikkati çekiyor. Elise Anderson, Rian Thum, David Tobin gibi yurt dışında yaşayan birçok yazarın kaleme aldığı makalelerde Uygur Türklerine uygulanan soykırım bütün boyutlarıyla ele alınıyor. 

TÜRKİYE GÜNLÜĞÜ DERGİSİNDEN DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ ZULÜM İÇİN ÖZEL SAYI

Üç aylık fikir ve kültür dergisi Türkiye Günlüğü son sayısını Doğu Türkistan’da yaşanan zulme ayırdı. Okuyucusunu ‘Doğu Türkistan Türkiye’dir’ başlıklı dosyasıyla selamlayan dergi, alt başlıkta da ‘Şayet utanma duygusunu büsbütün yitirmediysek’ notuyla, Çin hükümetinin baskı uyguladığı Uygur Türklerinin yaşadığı drama dikkati çekiyor.

 

Derginin Genel Yayın Müdürü Mustafa Çalık, bu sayıdaki ‘Yaz Mektubu’nda, dosyanın hazırlanma amacını şu cümlelerle izah ediyor: “Doğu Türkistan’daki Çin eziyeti ve Çin Komünist Partisi öncülüğünde insanlığa karşı işlenen ağır suçlar ve sistematik zulüm Türk millî bünyesinde olduğu kadar insanlığın sinesinde de ağır rahneler açmış, tükenmez ızdırablar doğurmuştur. (...) En başta Türk ve İslâm Dünyasının ayağa kalkması gerekiyor.” İndiana Üniversitesi’nde doktora yapan Aybike Şeyma Tezel’in yayıma hazırladığı dosyada, Michael C. Brose’nin ‘Moğol Yönetiminde Koco Uygurları’, Rian Thum’un ‘Sincan’da Mekansal Kıyım’, Sandrine Catris’in ‘Asimilasyon ve Sınırları’, David Tobin’in ‘Bir Ölüm Kalım Mücadelesi, 5 Temmuz Olayları’, Darren Byler’in ‘Yazar Perhat Tursun’un Kayboluşunun Ardından’, Elise Anderson’un ‘Sesten Daha Fazlası’ gibi birçok önemli makale yer alıyor. Vicdanları yaralayan zulme ışık tutan dergiyi kitapçılardan temin edebilirsiniz.

dogu-turkistan.pngdogu-turkistan.png

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89