• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Doğu Perinçek: Torpil yok buralara tırnağımızla kazıyarak geldik!

Doğu Perinçek: Torpil yok buralara tırnağımızla kazıyarak geldik!
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, oğlunun Dışişleri Bakanlığı'na atanması ile ilgili konuştu. Perinçek, “Oğlumun idealiydi ve tırnakları ile kazıyarak emekleri ile başardı'' dedi.

Referans Medya

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Sadık Can Perinçek'e askerlik görevinde olmasına rağmen Dışişleri Bakanlığı'nda memur kadrosu verildi. Ballı atama olarak değerlendirilen memuriyet Türkiye'de gündem oldu. Bakanlık ataması FETÖ ihanet girişimi sonrası Ak Parti hükümeti ile Doğu Perinçek arasındaki yakınlaşmanın etkisi olarak yorumlandı. Hürriyetten Gizem Karakış, atama olayı ile ilgili Doğu Perinçek ve oğlu Sadık Can Perinçek'le konuştu.

Hayatımız savaşla geçti

Doğu Perinçek tartışmalara dönük değerlendirmesin, “Oğullarım, eşim, kızım, her kazandığımızı emek ile kazandık. Bütün hayatım bu gibi FETÖ ve emperyalist güçlerin dedikoduları, yalanları ile mücadele ederek geçti. Hayatı savaşla geçmiş bir aileyiz, neyi torpil ile kazanmış bu aile? Benzer durumları yakaladıkları başarılarla oğlum ve kızım da yaşadı. Oğlum Sadık Can, Dışişleri Bakanlığı’nda hem yazılı hem de sözlü sınava girdi. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nü yüksek onur ile bitirdi. İdealiydi, erasmus bursunu kazandı Fransa’da okudu. İngilizce, Fransızca ve Osmanlıca biliyor. Oxford’un tarih sözlüğünü çevirdi. Perinçek ailesi bugünlere tırnağı ile gelmiştir” şeklinde konuştu.

Hakkımla kazandım

Tartışmaların merkezindeki isim olan Sadık Can Perinçek ise, “Beni ne ne kadar tanıyorlar? Bu bir atama değil, memurluğa hak kazanma. Hem yazılı hem de sözlü sınava girdim. Benim hiçbir yerde çalışma hakkım olmasın mı ? dedi. Bakanlık bünyesinde yazılı ve sözlü sınvalara girdiğini kaydeden Sadık Can Perinçek, “Şuan askerliğimi Ankara’da yapıyorum. Dışişleri Bakanlığı ile ilgili işlemlerimi yapmak evraklarımı toplamak için izin aldım. Aralık ayında askerliğimi bitirip görevime başlayacağım. Her şeyden önce yazıldığı gibi ‘atama’ değil, ‘aday memurluğu’ görevine hak kazandım’. Atama bir kararname ile yapılıyor ama burada sınav kazanma durumu var, liyakat ile olmuş bir durum'' sözlerini kullandı. Sadık Can Perinçek, 3 dil bildiğini, Oxford kitabını çevirdiğini ve bilgi birikimini geliştirerek bu sınavı kazandığını  söyledi.

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89