• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Diyanet lanetli dedi Vatikan sahip çıktı

Diyanet lanetli dedi Vatikan sahip çıktı
Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanı’nın lanetli dediği eşcinselliğe Vatikan sahip çıktı. Roma'da bulunan ve Koronavirüs nedeniyle maddi sıkıntı eşcinsellere Vatikan yardım etti.

Haber: Referans Medya

İtalya’nın başkenti Roma’da fuhuş yapan eşcinseller, Vatikan’a salgın nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları anlatan bir mektup yazdı ve yardım istedi. 


Roma'ya 40 km uzaklıkta ki Torvaianica kasabasında yollarda çalışan eşcinseller tarafından yazılan mektub Papa’ya ulaştı ve Papalık Sosyal Yardım Sorumlusu Kardinal Konrad Krajewski devreye girerek yollarda fuhuş yapan Transeksüllere ekonomik destekte bulundu.

 

whatsapp-image-2020-05-01-at-18-35-44.jpeg

Papa’ya teşekkür

Papa’ya mektup yazan 20 eşcinselden biri olan Marcela, salgın nedeniyle çalışmadığını, kiralarını ödeyemediklerini, kendilerine muhtaç olan memleketlerindeki ailelerine para gönderemediklerini anlattı. Marcela, yardım isteklerini boş çevirmeyen Papa'ya teşekkür etti. Vatikan’ın yardım ettiği eşcinseller toplu halde çektikleri görüntülü bir video ile Papa’ya teşekkür mesajı gönderdi. İtalyan basınında olay, "Papa'nın yardım sorumlusu, işsiz kalan translara yemek götürdü", "Papa'dan yoksul translara yardım" başlıklarıyla yayınlandı. 

"Bizim için sıradan bir iş"


Reuters Haber ajansının konuştuğu, Papalık Sosyal Yardım Sorumlusu Kardinal Krajewski "Bu haber neden bu kadar ilgi çekti anlamıyorum. Bu bizim için sıradan bir iş" dedi. Olayın bir diğer kahramanı olan Papaz Don Andrea ise bu kişilerin çoğunluğunun inançlı olduğunu ve Papa'ya mektup yazarken gözyaşlarını tutamadıklarını anlattı.

İsa’da olsa böyle yapardı

Papa Francesco, daha önce yaşanan benzer olayda, kendisine mektup yazan bir eşcinseli Vatikan’da kaul etmişti. Papa, bu durum eleştirenlere ise, "İsa da böyle yapardı" sözleriyle karşılık vermişti.

500'e yakın üst düzey Katolikle görüşen Fransız Sosyolog Frederic Martel, araştırmalarını "Sodoma" adlı kitapla yayınladı.
  

Katolik Hristiyan din adamlarının taciz, tecavüz ve eşcinsel ilişkilerine yer ayrılan kitapta Martel, şöyle bir özet tablo ortaya koymakta:
- Papa’nın etrafındaki üst düzey din adamlarının yüzde 80’i eşcinsel.
- Vatikan, dünyadaki en büyük eşcinsel topluluk.
- Vatikan homofobik gibi görünse de; içeride eşcinsel çiftler yaşıyor.
- Vatikan’da eşcinsel olmak kural olmuş. Heteroseksüellik ise istisna.
- Papa’yı koruyan 130 İsviçreli muhafızın 11’i gay.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89