• BIST 9645.02
  • Altın 2412.895
  • Dolar 32.5807
  • Euro 34.7809
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Diyanet İşleri Başkanlığı: ''Milli Piyango bileti almakta çıkan ikramiye de haramdır''

Diyanet İşleri Başkanlığı: ''Milli Piyango bileti almakta çıkan ikramiye de haramdır''
Milli Piyango, yılbaşında 100 milyonluk çekiliş hazırlığı yaparken Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'haram' fetvası geldi.

Referans Medya

Milli Piyango bileti ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'na yöneltilen soruya kurum tarafından: "Şans faktörüne dayalı olan piyango, loto, toto, iddia, müşterek bahis ve ganyan gibi tertip ve oyunlar kumardır ve haramdır. Buna göre; Milli Piyango bileti ve çıkan ikramiyeyi almak haramdır" cevabı verildi. 

Olayı gündemleştiren Liberal Demokrat Parti'nin eski Genel Başkanı Cem Toker önce Diyanet İşleri Başkanlığı'nın şans oyunlarıyla ilgili açıklama yapmamasını eleştirdi.

Toker, "Ayıp oluyor ama... Yılbaşı öncesi bir soru sordum, tık yok. Piyango bileti almak dinen haram mı, değil mi? Her mesai günü yaklaşık 50 milyon vergi veriyoruz, basit bir soruya yanıt alamıyoruz" diye yazmıştı. LDP eski Genel Başkanı Toker ardından kendi partilerinden bir arkadaşının Diyanet İşleri Başkanlığı'na; “Milli Piyango bileti almak haram mıdır?” sorusunu gönderdiğini belirtti. Toker daha sonra Diyanet'ten gelen'Haram' fetvasını sosyal medya hesabından paylaştı. 

32dd767a-6607-485c-bbcf-d68dffaf9847.jpg

Özelleştirildi

Uzun yıllar doğrudan kamu kuruluşu niteliği taşıyan Milli Piyango İdaresi'nin şans oyunu çekilişleri 1 Ağustos 2020'de Türkiye Varlık Fonu üzerinden İtalyan şirket ve Demirören Holding ortaklığı olan Sisal Şans’a devredildi. Çekilişte kazanan kişiden yeni dönemde yüzde 18 KDV ve yüzde 10 şans oyunları vergisi alınmaya başlandı. Önceki dönem olmayan uygulama ile ilgili CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'dan "Türkiye Varlık Fonu vatandaşlarımıza, ikramiye çıktığına çıkacağına pişman etmeye devam ediyor” tepkisi geldi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89