• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

Dilipak, Savcı Eyüp Akbulut'u görevden alanları Allah'a havale etti

Dilipak, Savcı Eyüp Akbulut'u görevden alanları Allah'a havale etti
Sosyal medyadaki paylaşımı ile Türkiye'nin gündemine oturan Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut hakkında Abdurrahman Dilipak'tan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde savcı olan Eyüp Akbulut, koronavirüsle ilgili olarak yayımlanan genelge ve kesilen cezalarla ilgili açıklamasının ardından Türkiye gündemine oturdu. Savcı Akbulut ile ilgili son olarak Gazeteci Abdurrahman Dilipak'tan bir dizi açıklama geldi.

'EYYÜB SABRI VERSİN'

Sosyal medya hesabında paylaşım yapan Dilipak, "Allah size Eyyüb sabrı versin" dediği açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Viranşehir savcısına dua: Allah size Eyyüb sabrı versin, anlayış muhakeme ve cesaret versin. O sizi rızasının tecellisinin vesilesi kılsın, mazlumlara sizin elinizle yardım etsin ve zalimleri cezalandırsın. Adaleti saptıran, engelleyen olursa hanesi viran olsun."

'ALLAH'A HAVALE EDİYORUM'

Açıklamalarına devam eden Dilipak, ''Viranşehir savcısına bu kararı verenleri Allaha havale ediyorum. Onların yakın görecekler. Çünkü adalet adına adaletsizlik Allahın gazabını çağırır.'' ifadelerini de kullandı.

Dilipak'ın açıklamalarının tamamı şu şekilde oluştu:

Salgın genelgelerini eleştiren savcı Eyüp Akbulut, görevden uzaklaştırıldı bu haber doğru ise verilen karar yargı erkine zarar verir. Millet adıma karar verenler millet iradesini karşısında bulur.

Geçici olarak tahlikat süresince görevden el çektiriliyormuş. Muhtemelen göreve iade edilecektir. Ya da yargılanacak. Ama bu yargı üzerinde baskı oluşturduğu için son derece riskli bir karar. Herkes elindeki bilgve belgeleei soruşturma dosyasına göndersin..

Bir kişiye yapılan hasızlık, bütün bir topluma yöneltilmiş bir tehdittir. Ben hiç cezaevine girmedim , ama 500 yıldan daha fazla mahkumiyet talebi ile yargılandım. Yargılama bir infaz yöntemi idi sanki. Caydırıcı bir baskı, dolaylı bir mobing

Taşları toprağa bağladınız, Bill'in adamlarını sokağa saldınız. Öz yurdunda garip öz vatanın parya durumuna düşürdünüz bizi. Dün Turizm maskesi, bugün sesimizi kısmaya çalışanlara karşı sesimizi yargıya taşıyan bir savcıya bu yapılanlar kabul edilemez.

Bir insana yapılan bir haksızlık, bütün bir topluma yöneltilmiş bir tehdittir. Şimdi Millet adına yargılama yapan mahkemelere hangi savcı milletin iddialarına dayalı bir iddianame hazırlayabilir. Eğer yargı kendi hak ve onurunu savunamayacaksa, benim hakkımı nasıl koruyacak

Bu soruşturma 3 ay ya da 6 ay sürermiş. Geciken adalet adalet değildir. Hazırladığı soruşturma dosyası önünüzde verin kararını biz de bilelim. FETÖ'cü diye iftira atmayın ama, bir kulp takmayın.. Soruşturma süreci el çektiriyor, sonra ya göreve iade ya da ihraç!

Adalet üzerinde tartışmaya sebeb olacak işlemler konusunda en fazla adalet bakanlığının hassasiyet göstermesi gerek. Bir de üst kurul ve yüksek yargıdan başlayarak herkes. Adalet mülkün temelidir. Bu ilke istismar edilirse mülkün temeline dinamit konmuş olur.

Hale bakar mısınız, kendimiz için hak savunusunda savcının, hakimin hakkını savunmaya geldi sıra. Kendi hakkını savunamayanlar benim hakkımı nasıl savunacak.

Bakın bu konu, bu gidişle en az CoVID kadar, Pekerin Videoları kadar Ankaranın başını ağrıtır. Birileri AK Partinin yoluna mayın mı döşüyor.. Hadi bakalım şimdi yeni görevlendirilen savcı ne yapacak şimdi!

Evet, bir savcıya yapılan bir haksızlık, bütün hukuk camiasına yöneltilmiş bir tehdit anlamına gelir. O zaman siyasetçi, bürokrat, yargı ve bizler, herkes görevini hak ve adalet ölçüsünde yapsın. Kimsenin yargının harimi ismetine zarar verme lüksü yoktur.

Viranşehir savcısı Allaha emanet. Allah onu korusun. O sanki maden ashabı kehf gibi uyutulacak, ama onun kardeşleri Hakkın ve adaletin sesini yükseltecekler. Adaleti VİRAN etmeyin. Eyyub'un SABIR TAŞI'nı çatlatmayın! Bu ülkeye yazık, bu millete yazık.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89