• BIST 10276.88
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

Darbe ve suikast timi yakalandı

Darbe ve suikast timi yakalandı
Venezuella' da sular durulmuyor. Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD’nin ülkesini kana bulamak ve ‘askeri müdahaleye’ zemin oluşturmak amacıyla kendisine yönelik darbe-suikast girişiminde bulunduğunu açıkladı.

Darbe ve suikast timi yakalandı

Haber: Referans Medya / Miraç Şamil Atalan

Venezuella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya 3 Mayıs günü başkent Caracas'da  ABD ile Kolombiya hükümetlerinin finansmanı ve desteğiyle darbe girişiminde bulunulduğu ortaya çıktı. Venezuela medyasında yer bulan haberlere gör, gözaltına alınan 2 ABD’linin Başkan Donald Trump’ın güvenlik biriminde çalıştığı tespit edildi ve bu kişilerde ABD’lilerin Silver Corp şirketine ait kartlar bulundu.


ABD başkanı Donald Trump yönetiminin hedefindeki Venezuella Devlet Başkanı, 3 Mayıs günü başkent Caracas’ın kuzeyindeki La Guaira limanından ülkeye sızmaya çalışırken yakalanan ağır silahlı paralı askerlerin kendisine suikasta hazırlandığını söyledi.


ABD ve Kolombiya destekli 

 

Liderler zirvesinde konuşan Venezuella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "3 Mayıs'ta ABD ile Kolombiya hükümetlerinin finansmanı ve desteğiyle Kolombiya topraklarında eğitim alan paralı askerler ve teröristler, deniz yoluyla sızma girişiminde bulundu" dedi.

Nicolas Maduro:"Bu grubun Kolombiya topraklarında hazırlandığına dair tüm kanıtlara, tanık beyanlarına ve görüntülere sahibiz" ifadelerini kullandı. 

 

a9a236d0-493c-42ed-951a-d269964f796b.jpg

Beni öldürmek için eğitildiler

Maduro açıklamasına devam ederken: "Venezuella'ya saldırmaları ve beni öldürmeleri için paralı asker ve teröristlerin eğitilmesini öngören ve Venezuella muhalefeti tarafından imzalanan sözleşmeleri dün kamuoyuyla paylaşan ABD'li bürokratın kanıtları ve tanık ifadeleri elimizde bulunuyor" dedi.

 COVİD19 pandemisi sırasında suikast ve terör saldırısı girişiminde bulunulduğuna dikkat çeken Maduro, 'asıl hedefin Venezüella Devlet Başkanı'nı öldürmek' olduğunu vurguladı.

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89