• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'nin İstanbul İl Başkanı DHKP-C militanıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'nin İstanbul İl Başkanı DHKP-C militanıdır
Erfdoğan Cuma namazı çıkışı gündemi değerlendirdi.

Referans Medya

Erdoğan, gazeteciler sorusu üzerine Canan Kaftancıoğlu ile ilgili  ''Bu işin içinde teröristler var. Öğrencilerle alakası olmayan CHP'nin İstanbul İl Başkanı orada. Kendisi DHKP-C militanıdır. Bunlar öğrenci değil'' ifadelerini kullandı.

Başarılı olacak

Erdoğan Melih Bulu'nun atamasına ilişkin, ''Yasalara uygun olarak buraya atanmış bir rektör vardır... Bu rektör yasalar dışında atanmamıştır. Yasalar neye amir ise, Melih Bey de buraya atanmıştır. Geçmişine baktığımızda o da bu üniversite içinden yetişmiş bir arkadaşımızdır.

Kendi ilgi alanına göre yetişmiş olduğu alanlar vardır. ODTÜ'den itibaren tutunuz buraya kadar. Biz de YÖK'ün şahsıma teklif ettiği 9 isimden, bana yasaların vermiş olduğu yetkiden hareketle rektör olarak seçtik, Boğaziçi'ne layık gördük. Çok çok başarılı olacağına inanıyorum.

Cumhurbaşkanı ABD'nin görev değişim ve yaşanan son olaylardan aşı gündemi ve Asiltürk, Bahçeli ziyaretlerine kadar birden fazla sıcak gündem içerikli soruya cevap verdi. işte namaz çıkışı Erdoğan'ın açıklamasında yer öne çıkan başlıklar:

Demokrasi için bir yüz karası

"ABD tarihinde olmamış bir vakayla karşı karşıya kaldıklarını görüyoruz. Çünkü lafa geldiği zaman demokrasinin beşiği olarak ifade edilen ABD’deki bu süreç gerçekten tüm insanlığı şok etmiştir, şaşırtmıştır. Bizleri de aynı şekilde şaşırtmıştır. Hatırlayın, 15 Temmuz darbe girişiminde tamamiyle sessiz kalan ve bu konuda çok çok farklı mesajlar yayınlayan ABM ve Amerika’nın medyası özellikle Gezi olaylarında Amerika’nın medyasının bir siyasilere ne gibi açıklamaları olmuştur, adeta tehditler savurmuştur ve bizim sabrımız siyasiler olarak tavrımız çok açık ve netken Amerika’nın tutumu çok çok başkaydı. Ama o zaman da işin başında demokratlar vardı. Demokratlar ne ise şimdi cumhuriyetçilerin de aynı olduğunu gördük. Demokrasi için bir yüz karası olduğunu görüyoruz.

Temennimiz odur ki 20 Ocak itibariyle sayın Biden'ın devir teslim töreninin sakin bir şekilde olacaktır. Bundan sonraki süreçte Sayın Biden ile Amerika sulhu sükuna kavuşur. Zira bir salgın dönemini yaşıyoruz. Böyle bir dönemde inanıyorum ki hassasiyetle bu sürecin devam etmesi lazım. Uluslararası ilişkilerde de çok daha farklı bir döneme Amerika'nın  da girmesi gerekir. Tabi 4 tane ölen var. Ailelerin e sabırlar dilerken özellikle yaralı olanlara da geçmiş olsun temennilerimi ifade etmek istiyorum.

Aşı odaları tahsis edildi

"Bu hafta içinde de şu anda aşılarda belli bir takvim içerisinde sağlık Bakanlığımız çalışmalarını sürdürecek. Hastanelerde belli odalar tahsis edilmek suretiyle aşı uygulamaları devam edecek. Bütün hassasiyet göz önüne alınarak bu adımları attık alıyoruz. Bazı çevrelerin aleyhte kampanyaları var. Benim milletim bu kampanyalara inanıyorum da pirim vermeyecektir. Burada insanın sağlığı söz konusudur. Bizim bilim adamlarının açıklamalarına saygı duymamız lazım. Hasta vakaları ölüm vakaları yaşandığında da niçin bu aşıları yaptırmadım, böyle bir söz hakkı kimsede olamaz.

İsabetli oldu

Çok isabetli olmuştur, hayırlı olmuştur. Bu insanların adeta düşman kamplarına bölünmesi Körfez için olumlu değildi. Temenni ederiz ki bizim de Körfez işbirliği içinde belli konumumuz var. Bu konumumuzun yeniden yerini alması da bu Körfez işbirliğini daha da güçlü hale getirecektir.

Benim büyüğüm

Oğuzhan Asiltürk geçmişte beraber olduğumuz benim bir büyüğümdür. Benim bu ziyaretim hem bir nezaket hem de bu ittifak meselesinde bir seçim ittifakı mı olur geleceğe yönelik biz terörle mücadele verirken her türlü desteği bizim yanımızda olması lazım. Biz yalnızlığı hissetmememiz lazım. Bunun için de buna benzer görüşmeleri bundan sonra yapacağız."

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89