• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Cübbeli Ahmet: Herşeyi anlattım, önemli bir görevdi

Cübbeli Ahmet: Herşeyi anlattım, önemli bir görevdi
Selefi derneklerin silahlandığını ve iç savaş çıkarmaya hazırlandığı iddiasını gündeme taşıyan Cübbeli Ahmet, katıldığı canlı yayında, emniyette verdiği ifadeyi anlattı

Referans Medya

Haber Türk'te 'Türkiye'nin Nabzı' proğramına konuk olan Cübbeli Ahmet, emniyetteki görüşmeye 5 dosya ile gittiğini açıkladı. Ahmet Mahmut Ünlü, daha önce yine bir televizyon yanında selefi derneklerinin silahlandığını, savaş çıkarmaya çalıştıklarını iddia etmişti. Emniyet'te 3 saat ifade verdiğini kaydeden Cübbeli Ahmet, sorguda anlattıklarına polisin şaşırmadığını söyledi.

Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, "Emniyet mensuplarına, selefi dernek yapılanmaları, bunların mescitlerle ilgili çalışmalarını, bize değişik illerden gelen bilgilere dayanarak anlattım. Bazı isimler de verdim. Söylediklerim kayda geçirildi. Anlattıklarım karşısında bilgi alan emniyet mensuplarının hayretler içinde kalacaklarını sanıyordum. Ancak hayret belirtisi göstermediler. Bana fazla soru yönelttiler. Tabii ben bazı şeyler anlattım'' dedi. 

Cübbeli'nin anlattıklarında öne çıkan başlıklar:

Dün Emniyet'te 3 saat kadar oturduk. Sorular konuşmamdaki kelimeler üzerine yoğunlaştı. CNN'de geçen konuşmam çözülmüş. Moda mod kelime üzerine gidildi. Bu kelimeler üzerinden Batman'da kimleri kastediyorsunuz dendi. Batman ve Adıyaman üzerinde duruldu. 2 bin meselesi soruldu. Orada da ismini verdim, bir abimiz bana dernek olarak bilgi vermişti. Devlette memuriyeti olmamakla birlikte bazı camialarda vazife yapmış abimiz. DEAŞ'ın senin üzerinde hazırlığı var gibi bana bazı bilgiler verdi. Selefiler çok artıyor dedi, 2 bin kadar dernek dedi. Hatta benimle arabada konuştu, yol kenarına çektik. Bu bilgi doğru bilgi. Ben nakilci bir insanım. Nakilciliğe hocalığımdan alıştığım için, kelimesi kelimesine anlatırız."

Dernek demişim ancak esas olan yapılanma

Bu iki sene evvelki mesele. Ben kendisine telefon ettim. Senin konuşmana itibaren bu lafı naklettim. Şimdi iş geldi ciddiyete bindi. 'Onlar da bilirler ama bu çokluktan kinaye bir laftır' dedi. Çokluktan kinaye olunca dernek ifadesinden kasıt resmi bir yapılanmadır. 
Sayın Süleyman Bakan Bey de açıkladı, 'Biz suç görmeden müdahale yapamayız' demişti. Hal böyle olunca da dernek lafıyla bu bağdaşmıyor. Haliyle yapılanma. Emniyet bana '2 bin lafını nereden biliyorsun' dedi. Ben de 'falan abimiz' dedim. Onu tanıdılar. O abimiz bir 2 bin lafı telaffuz etmişti. Ben de bu olay üzerine telefon ettim, 'tehlikenin boyutlarını beyandır, çokluktan kinayedir' dedi.

Bunların sesli kayıtları var

Emniyet'te dedim ki, "Bu hususta çalıştığım 3-4 kanalım var. Reddiyelerle ilgili olduğum için. Ebu Haris bana reddiye yapıyor, tekfir ediyor. İzmir'deki Selefi vasat kitabevinin başındaki adam. Bu adam 'Bu devlet kafir, askerlik yapmanın hükmü kafirliktir. Askerde patates soğan soysa da kafir. Devletin imamlarına kafir' diyor. Bunların sesli kayıtları var. Biz senelerdir bu adamlara kürsüden reddiye yaptık. Bu devlet bizim devletimiz. Mahmut Efendi bize hep bu şuuru vermiş. Askerliğe gitmek için beklediğini biliyoruz. Biz böyle bir Mahmut Efendi'nin yetiştirdiği talebeleriz. Alparslan Türkeş'le görüşürlerdi bizim evde. Türkeş 'Sizin 80 darbesinde ifadeleriniz alındı. Hep ifadelerinize baktım, inceledim' derdi. 'İfadelerinizde devlete, millete, vatana zarar verecek hiçbir ifadenizi vermedim. Allah'ı da kızdırmamışsınız, devleti de kızdırmamışsınız' demişti.

Sosyal bir insanım, sevenlerim çok

Emniyet'te 'Sen bunu nereden biliyorsun?' dediler. Ben de sosyal bir insan olduğumu sevenimin çok olduğunu söyledim. Van, Malatya, Tokat, İzmir'dekiler oradakileri biliyor. Biz kimseye kafir demeyiz. Biz 'Müslümanım' diyen hiç kimseyi tekfir etmeyiz. Bu adamlar kafir derken şu anda savcı olan birine 'Bu kanunlar şeriata göre değil, laik düzene göre olduğu için' hepsi kafirdir diyor. Allah'ın indirdiğinin hak olduğuna inanmayanlara kafir diyor Ehli Sünnet. Bir adam cami imamı da olsa, Mekke'de imam da olsa, 'Kuran'ın bu hükmü yanlıştır, geçerli değildir, kabul etmiyorum' derse bu adam kafirdir. Böyle şeyhler de var. Bir adam derse ki 'Ben memurum önümde bu kanunlar var. Mer'i hukuka göre karar veriyorum. Ama ben Kur'an'daki hükümlere inanıyorum. İnkar etmiyorum' derse bu adama biz kafir demeyiz.

Bilmediğim bir yere götürüldüm

Görüştüğü polislerin, Emniyet Terörle Mücadele Şubesi'nden olduklarını söylediğini belirten Ahmet Mahmut Ünlü, şöyle devam etti: “Bilgime başvurulmak üzere emniyete çağrılacağımı iki gün önce bana bildirdiler. Güvenlik nedeniyle kimseye bilgi vermemem istendi. Ben de uydum. Cuma günü kendime ait olan minibüsle, korumalarımla birlikte yola çıktık. Emniyetten bir konum atıldı ve belirtilen yere gelmemiz istendi, gittik. Sonra, başka yere gideceğimiz söylendi. Bir polis aracının eşliğinde yola çıktık. Gittiğimiz yer bildiğim bir bölge değildi. Önemli bir hizmette bulunduk''...

Perinçek Vatansever

Cübbeli Ahmet katıldığı televizyon proğramında ayrıca Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'inde vatansever olduğunu söyledi ve kendileriyle vatanseverlikte buluştuklarını ifade etti. 
Cübbeli Ahmet, ''Söz konusu vatan ise herkesle aynı karede buluşuruz. Vatana hainlik yapan şeyh de olsa, tarikat da olsa karşıyım' dedi ve 'İstanbul Sözleşmesi ile ilgili en doğru bilgiyi de Vatan Partisi’nden edindik' vurgusu yaptı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89