• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Çin'de fare, kedi, köpek yeme yasağı

Çin'de fare, kedi, köpek yeme  yasağı
Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan koronavirüs ilk olarak yabani hayvan pazarında görülmüştü.

Referans Medya / Miraç Şamil Atalan 

Çin'in büyük kentleri arasında yer alan Shenzhen'de kedi, köpek ve vahşi hayvanların tüketimi yasaklandı.


Salgının ilk günlerinde görülen enfeksiyonlar Wuhan şehrinde, yarasaların, yılanların, misklerin ve diğer hayvanların satıldığı yırtıcı hayvan pazarıyla ilgili olan insanlarda bulundu.
Ardından tüm dünyaya yayılan virüs, 4 ay gibi bir zaman diliminde 970 bin'den fazla insanı enfekte etti ve yaklaşık 47 bin kişinin ölümüne sebep oldu.

İnsan fıtratına ters 

Yetkililer, fare, köpek, yılan, kedi vb hayvanların gıda ürünü olarak tüketilme yasağı 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek. Shenzhen yetkilileri, "Evcil hayvan olarak köpekler ve kediler, insanlarla diğer tüm hayvanlardan çok daha yakın bir ilişki kurdu. Köpek, kedi ve diğer evcil hayvanların tüketimini yasaklamak, gelişmiş ülkelerde ve Hong Kong ve Tayvan'da yaygın bir uygulamadır. Bu yasak aynı zamanda insan uygarlığının talebine ve ruhuna da cevap veriyor" açıklamasında bulundu.
Çin'in üst meclisi, Şubat ayı sonlarında vahşi hayvanların ticaretini ve tüketimini yasakladığını ilan etti. Özellikle köpekler Asya'nın çeşitli bölgelerinde yaygın olarak tüketiliyor.

Dünyaya örnek olmalı

Shenzhen Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nden Liu Jianping, tüketicilere sunulan kümes hayvanlarının, deniz ürünlerinin yeterli olduğuna dikkat çekti. Liu, “Yaban hayvanların, kümes hayvanlarından ve diğer yenilebilen hayvanlardan daha besleyici olduğunu gösteren bir kanıt yok" dedi. Humane Society International yaban hayatı bölümünün başkan yardımcısı Teresa M. Telecky, şehrin bu önlemine ilişkin “Shenzhen, bu pandemiden öğrenilen dersleri ciddiye alan ve başka bir pandemiden kaçınmak için gerekli değişiklikleri yapan ilk şehir oldu. Shenzhen'in bu ticareti ve vahşi yaşam tüketimini durdurmaya yönelik cesur adımları, dünyadaki hükümetlerin taklit etmesi gereken bir model." ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89