• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Çin'de cesetler gece taşınıyor (video haber)

Çin'de cesetler gece taşınıyor (video haber)
Wuhan'da karantina yasaklarının kaldırıldığı gece saat 04:53’te bir hastaneden taşınan cesed videosu resmi makamların virüs bitti beyanlarını yalanlıyor.

Referans Medya  (Merve Savaş)

Vuhan'da kaydedilen görüntüler Çinli yetkililerin Kovid-19'a bağlı yeni enfeksiyon ve ölüm sayılarını gizli tuttuğu iddialarını yeniden gündeme taşıdı.

Görüntüler resmi makamları yalanlıyor


Hubai eyaletine bağlı Wuhan’da ilk vakaların görülmesinin ardından kent 20 Ocak'ta karantina altına alındı. Merkezi hükümet yaşanan gelişmeler ışığında diğer eyaletlerde de karantina uygulamasına geçilmesi talimatı verdi. Tüm uçuşların durduğu, sınırların kapandığı Çin'de 7 Nisan günü tehdidin ortadan kalktığı ve kapsamlı izolasyon sürecinin sona erdiği açıklandı. Ancak 7 Nisan'ı 8 Nisan'a bağlayan gece saat 04.53’te kaydedilen görüntüler resmi açıklamaların doğru olmadığını ortaya koydu.

İnsan hakları aktivisti Jennifer Zeng’in Twitter’da paylaştığı  videoda ‘’Ülke genelinde "sıfır yeni vaka" artık siyasi bir ‘görev’ haline geldi. Çin halkı "sıfır yeni vaka" –rekorunu- kırmaya cesaret edemiyor .Bu yüzden Vuhan’daki cesetler gece yarısı gizlice taşınıyor" sözlerine yer verdi.

Şok edici görüntülerin Çin'deki sağlık görevlilerinin Ocak ayından bu yana ülke genelinde ilk kez ‘ sıfır ölüm ‘ ün bildirdiği bir günde kaydedilmiş olması, ‘ İnsanlar Çin'de hala ölmeye devam ediyor ancak Devlet Başkanı Xi Jinping liderliğindeki hükümet onları rapor etmiyor.’  dedirtti. 

Komünist Parti Lideri Devlet Başkanı Xi Jinping’ in salgının merkezi üssü olarak bilinen Wuhan’ı hafta başında ziyaret etmesi ve Çin’in bu krizi aşmaya başladığı yönünde batıya mesaj vermesi ile ekonomisini canlandırma çabasında olduğu anlaşılıyor.


Sosyal medyada tepki

Videodaki görüntülerden sonra Çin hükümetinin ülkedeki Kovid-19 durumunu örtbas ettiğini iddia eden öfkeli halk tepkiyle yanıt verdi. Sosyal medyadaki  kullanıcı, " Bu durum açıkça, büyük haber şirketlerinin bugün ‘Çin'de sıfır ölüm’, ‘bir umut ışığı’ yönündeki iddialarını engelliyor.’’ dedi.

Diğer kullanıcılardan gelen bazı yorumlar ise şöyle; "Yani yalanlar devam ediyor ve gerçekler bir çaresizlik içinde gizlenmiş." , "Bu sözleri unutmayın ..Çin'e güvenmeyin... bu davranışı daha önce gördüm ... aleyhine olan durumları gizlemek bir Asya sanat şeklidir. Çin'in 'sıfır' sahte yalanı altında insanlar korku ve tehdit ile yaşamaya devam ediyor.’’

Ağlamadan yakınını gömene 421 Dolar !

Aktivist Jennifer Zeng’in iddiasına göre, hükümet basında yer vermediği bir kararı ailelere bildirerek gizlilik talep etti. Bu karara göre koronavirüsünden dolayı yakınlarnı kaybeden aileler ağlamadan, bu konuda konuşmadan sessizce sevdiklerini gömerlerse hükümetten 3000 Yuan ( 421 $ ) ödenek alabilecekler.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89