• BIST 8897.39
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Cinayet nedeniyle idam edildi, masum olduğu anlaşıldı

Cinayet nedeniyle idam edildi, masum olduğu anlaşıldı
ABD’de 1993 yılında birini öldürmekten hapis cezası alan ve 2017 yılında idam edilen Ledell Lee isimli bir adamın masum olduğu yıllar sonra ortaya çıktı.

ABD'de 1993 yılında birini öldürmekten hapis cezası alan ve 2017 yılında idam edilen bir adamın masum olduğu yıllar sonra ortaya çıktı.

Ledell Lee, Arkansas'ta 1993 yılında komşusu Debra Reese'i öldürmekten suçlu bulunduktan sonra 2017 yılında idam edildi.

Lee'nin ailesi geçen yıl davada ek testler istedi.

Sivil toplum örgütleri, DNA testinin, cinayet mahallinden toplanan kanıtlarda, bilinmeyen bir erkeğin genetik bulgularını gösterdiğini bildirdi.

Ek test ve parmak izi analizinin bir özetini yayınlayan gruplar, idam edilen Lee'den başka bir erkeğin DNA'sının, cinayet silahı olan tahta sopanın sapında ve silahın etrafına sarılmış bir gömlek üzerinde tanımlandığını söyledi.

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği ACLU ve Yanlış mahkum edilmiş kişileri temize çıkarmaya çalışan bir grup olan Masumiyet Projesi "1993 yılında suç mahalline ait yorumlanabilir beş parmak izi araştırmacılar tarafından incelendi ve izlerin hiçbirinin Lee'den gelmediği belirlendi" dedi.

Yetersiz bulgularla suçlandı

Masumiyet Projesi'nin kıdemli dava danışmanı Nina Morrison, Lee'nin infazından önce DNA testi ve parmak izi analizi yaptırmaya çalıştığını vurguladı.

 

Morrison "Delillerin toplanmasından yirmi dokuz yıl sonra elde edilen sonuçların eksik ve kısmi olduğu kanıtlandı. Lee'nin davası sırasında mevcut olmayan yeni DNA profillerinin bulunması dikkat çekicidir" dedi.

Siyahi olan Lee, Arkansas'ta on yıldan fazla bir süredir idam edilen ilk mahkumdu.

Kaynak: TRT Haber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89