• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Çin yönetimi çark etti

Çin yönetimi çark etti
Ermenistan'a gönderdiği yardım kolilerine “Dostluğumuz Ağrı Dağı’ndan daha yüksek ve Yangtze nehrinden daha uzun olsun” yazan Çin yönetiminden, 'olay bilgimiz dışında Türkiye'nin toprak bütünlüğüne saygılıyız' yanıtı geldi.

Çin çark etti

Çin Hükümeti tarafından Ermenistan'a virüsle mücadele kapsamında gönderilen kolilerde tahrik amaçlı Ağrı dağı vurgusunun yapılmasına Türkiye'den tepki geldi. Pekin yönetimi tarafından gönderilen malzemeler arasında 120 adet suni solunum cihazı, 2 oksijen istasyonu, 60 bin adet test, 60 bin tıp maskesi, 280 bin koruyucu maske, 20 bin koruyucu gözlük, 100 bin koruyucu kıyafet ve ilacın bulunduğu açıklanmıştı.

Dışişleri izahat istedi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Ermenistan'a gönderdiği yardım paketlerinde Ağrı Dağı'na atıfta bulunulmasına ilişkin, Çin'in Ankara Büyükelçiliği’nden ve Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan izahat istendiğini açıkladı.

 Aksoy açıklamasında, yardım paketlerinin üzerinde yazan ‘ Dileriz Dostluğumuz Ararat (Ağrı) Dağı’ndan büyük, Yangtze Nehri’nden uzun olur.’  sözündeki ‘Arafat Dağı’ ile yapılan atıf hakkında Ankara'daki Çin Ankara Büyükelçisi Deng Li ve Pekin'deki Dışişleri Bakanlığı ile 11 Nisan günü bağlantı kurularak Çin yönetiminden izahat istendiğini belirtti. 

Türkiye'nin toprak bütünlüğüne saygılıyız

Aksoy, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Büyükelçi Deng, Ermenistan'a gönderdikleri yardımların, bir yerel yönetim tarafından hazırlandığını ve bir özel şirket tarafından Erivan'a ulaştırıldığını, söz konusu yerel yönetim tarafından paketlerin üzerine sadece Çince ifadeler yazıldığını ve bunlarda Ağrı Dağı'ndan bahsedilmediğini, Ağrı Dağı'na atıf yapan İngilizce ifadelerin ise sonradan eklendiğinin anlaşıldığını bildirmiştir."
Aksoy ayrıca ‘’Aksoy, Deng'in, halihazırda durumun araştırılmakta olduğunu ve sonuçla ilgili Türk tarafına bilgi verileceğini söylediğini aktardı. ‘’Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi halihazırda durumun araştırılmakta olduğunu ve sonucundan tarafımıza bilgi verileceğini söylemiş ve bu vesileyle Çin Halk Cumhuriyeti'nin Türkiye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygılı olduğunu ifade etmiştir" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89