• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Çin kamplar konusunda Atatürk'ten ilham aldı (Video Haber)

Çin kamplar konusunda Atatürk'ten ilham aldı (Video Haber)
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Global Tv'de katıldığı programda Çin'deki kamplar konusunda ilginç ifadeler kullandı.

Referans Medya

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Global Tv'de katıldığı programda Çin'deki kamplar konusunda ilginç ifadeler kullandı.

Bunların hepsi uydurma


Jülide Ateş'in 40 Soru proğramına katılan Perinçek, tüm dünyada eleştiri konusu olan Çin'deki toplama kampları ile ilgili Kominist Yönetimi savundu. Bölgeye 4 kez ziyaret gerçekleştirdiğini kaydeden Perinçek şunları söyledi:

 "Toplama kampları, eğitim kamplarıdır. Bunlar Köy Enstitüleri gibidir. Zulüm, soykırım falan bunlar gerçekle hiçbir ilgisi olmayan laflar. Çin'de bir doğum kontrolü oldu, ama Uygur bölgesi o kontrolün dışında kaldı. Bize çocuk doğurtmuyorlar diyen Rabia Hanım'ın 17 tane çocuğu var. Uygur Bölgesine gittiğiniz zaman da bu insanların son derece özgür olduğunu görürsünüz. Ben dört kere Uygur Bölgesine gittim. Oradaki refahı gördüm. Bunların hepsi uydurma." 

 

 

Doğu Perinçek yalan söylüyor

Perinçek'in Doğu Türkistan'la ilgili açıklamalarına ilk tepki Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk'ten geldi. Milli Gazete'ye konuşan Tümtürk, "Perinçek'in bir kısım yalanlarını dinledim. Doğu Perinçek'in şimdiye kadar Doğu Türkistan ile ilgili söylediği tek bir gerçek yok. Çin'in uyguladığı yasaklardan dolayı, bölgede bağımsız inceleme yapmak mümkün değil. Çin, işkence kamplarını gizliyor. Erkeklerimiz kamp ve cezaevindeyken, onların eşleri Çinli erkekler tarafından gece yatılı olarak 'kardeş aile' safsatasıyla kirletilirken, çocuklarımız Çin'e götürülerek asimile ediliyor." dedi.

Yargılanması gerekir

Seyit Tümtürk, "Burada zulüm yok demekle Perinçek'in suçu ve suçluyu övme suçu işlediğini ve yargılanması gerektiğini söyledi. Tümtürk ayrıca siyasi liderlerin sessizliğinden şikayetçi oldu ve ''Alan Perinçek'e tahisis edilmiş. Doğu Perinçek gerçekleri söylediğimiz için bizi mahkemeye verdi. Aralık ayında mehkememiz var'' diye konuştu.

17 çocuk yalanı

Doğu Perinçek'in sarf ettiği Rabia Kadir'in 17 çocuğu var sözlerine de açıklık getiren Tümtürk, Perinçek bu konuda da yalan söylüyor. Rabia Hanım'ın on yedi çocuğu yok. On bir çocuğu var. Rabia Hanım iki evlilik yaptı. Yaptığı evlilikler doğum yasağından önce gerçekleşti. Doğu Perinçek'e sorulan sorular, halkın gözündeki yerini gösteriyor'' dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89