• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5885
  • Euro 34.6996
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Çin Devlet Başkanı: Doğu Türkistan'da kök salmalıyız!

Çin Devlet Başkanı: Doğu Türkistan'da kök salmalıyız!
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Çinli öğrencilere yazdığı mektupta, ''Doğu Türkistan’da kök salmalıyız, bunu tarihi misyon olarak görün'' diye seslendi.

Referans Medya

 

Çin Ordusu'nun Doğu Türkistan’daki Üretim ve İnşaat Kolordusu (Bingtuan) yakın zamanda çok sayıda işçi işe alıp, Çin’in iç bölgesinden Çinli'yi Doğu Türkistan’a getirmek için büyük çaba sarf ediyor. Doğu Türkistan’ın gerçek sakinleri kamplara ve ülkenin iç bölgelerine zorunlu sürgünlere gönderilirken Devlet Başkanı Xi Jinping Doğu Türkistan'da okuyan Çinli öğrencilere, ''orada kalın, ve kök salın talimatı verdi. 

Çin'de yayın yapan Xinjiang Daily gazetesi, ''Bingtuan’ın bu yıl toplum 1.277 Çinliyi işe alacağını, şu anda Güney’deki Uygur nüfusunun yoğun olduğu bölgelere genişleyerek daha fazla Çinlinin Uygur beldelerine taşınmasına zemin hazırlanmakta olduğu yönünde haber yayınladı. 

Üniversitelerin mezun verdiği dönem Doğu Türkistan’daki çeşitli devlet kurumları ve özel işletmeler bu durumu farklı bölgelerden Çinlileri Doğu Türkistan’a transfer etme fırsatına dönüştürüyor.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'te bu sürece yazdığı mektupla destek verdi. Jinping, Çin Petrol Üniversitesi Karamay yerleşkesinden mezun olan Çinli üniversite öğrencilerine, Doğu Türkistan’da kalma tercihinizi takdirle karşılıyoruz. Çin devlet anlayışının ruhunu öğrenmek ve Doğu Türkistan’da kök salmak tarihi bir misyon'' ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Komünist partiye bağlı yerel makamlar Doğu Türkistan’da prestijli iş imkanı ve ayrıcalıklar sağlayarak Çin’li son sınıf üniversite öğrencilerini bölgeye çekmeye çalışıyor.  Türkleri ‘’istihdam’’ ve ''uyum '' adı altında Çin’in iç eyaletlerine sürerek dağıtan ve köle işçi olmaya zorlayan Komünist yönetim Devletin işgal ve ilhak sonrası kök salma stratejisini uygulamaya çalışıyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89