• BIST 9484.37
  • Altın 2493.505
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8026
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Çin bir gecede bin 290 ölüm açıkladı

Çin bir gecede bin 290 ölüm açıkladı
Korona krizinin ilk anından itibaren yaşanan gelişmeleri doğru paylaşmamakla suçlanan Çin bir gecede bin 290 yeni vaka açıkladı. 

Çin bir gecede bin 290 ölüm açıkladı

Haber: Referans Medya


Resmi niteliğe sahip Xinhua ajansı, Covid-19’un çıkış noktası olan Vuhan’da son açıklanan rakamla ölü sayısının 3 bin 869 olarak düzeltildiğini belirtti. Vuhan’da açıklanan son rakamlar gerçek ölüm oranının açıklanan yüzde 50 daha fazla olduğunu ortaya koydu. Çin geneli 3 bin 342 olarak açıklanan ölü sayısı da 3 bin 342’den 4 bin 632’ye yükseldi. Nüfusu 11 milyon olan Vuhan, 50 bin 332 olan vaka sayısı ile de Çin’in üçte ikisini oluşturan istatistiğe sahip. Çin genelinde 82 bin 367 virüslü kişi olduğu deklare edildi. 
Kayda girmeyen ölümler denildi
Xinhua Haber Ajansı’nın, ismini açıklamadığı devlet yetkilisine dayandırdığı haberde, ‘ortaya çıkan yeni ölüm vakalarının çoğunluğunun kayda girmeyen ve evde ölen hastalar’ olduğu belirtildi. Diğer etkenler ise ‘yetersiz sağlık personeli nedeniyle eksik veya yanlış raporlama, kurumlararası koordinasyon eksikliği’ şeklinde sıralandı. Ortaya çıkan yeni bilgiler sonrası dünya genelinde Çin’in gerçeği gizlediği yönünde yapılan eleştirilerin arttığı görüldü. .

Çin suçlamaları kabul etmiyor

Ortaya çıkan son tabloya rağmen Çin yönetimi, salgının etkisini en aza indirme ve daha kısa sürede kontrol altına alma fırsatlarını boşa harcama yönünde yapılan suçlamaları reddetmeye devam ediyor. Vuhan yerel birim yöneticileri, karışıklığın, salgın önleme ve kontrol sistemi, şehir cenaze servisi, belediye hastane otoritesi ve nükleik asit testinden “çift sayılan vakaları düzelterek  ve sağlık kuruluşlarından kaçırılan vakaları tespit ederek yeniden derlendiğini’ açıkladı. 
Virüsün ilk görüldüğü dönem Vuhan’da daha sonra virüsten ölen bir doktor da dahil olmak üzere sekiz tıbbi çalışan, polis tarafından insanları sosyal medya üzerinden hastalıkla ilgili uyarmaya çalıştığı için tehdit edilmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89