• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

CHP'li Hatay Belediyesi Yayladağı'ndaki Türkmenlere önce mezar sonra suyu yasakladı

CHP'li Hatay Belediyesi Yayladağı'ndaki Türkmenlere önce mezar sonra suyu yasakladı
Hatay Büyükşehir Belediyesi, Yayladağı'na sığınan Türkmenlerin yaşadığı kampa su vermiyor.

Referans Medya

Esed-İran-Rus bombardımanları nedeniyle köyleri harabeye dönen ve Türkiye'ye sığınan binlerce Türkmen Hatay'ın Yayladağı ilçesine sığındı. İşgalin sürdüğü 50'den fazla köyün boşaldığı Bayır Bucak Türkmenleri'nin yaşadığı Yayladağı mülteci kampı sakinleri uzun süredir susuzlukla mücadele ediyor. Mağdur edilen Türkmenler 1,5 yıldır belediyenin kampa su vermediğini söylüyor.

3 bin mülteci yaşadığı kampa 6 günde 1 saat su

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre CHP’li Hatay Büyükşehir Belediyesi Türkmenlerin Yayladağı Kampı'na 1,5 yıldır su işkencesi uyguluyor. Kamp sakinleri, 777 konteynerin bulunduğu, 3 bin insanın kaldığı kampa 5-6 günde bir 1 saat süreyle su veriliyor. Son 10 günde sadece bir kez su verildi. O da az su pompalandığı için kampın yüksek kesimlerine su ulaşmadı. Sadece aşağıdakiler kullanabildi” şeklinde yaşadıkları mağduriyeti anlattı.

İzdiham yaşanıyor

Ramazan ayından itibaren 3 günde bir tankerle getirilen sudan almak için izdiham çıktığını ifade eden kamp sakinleri, “Daha önce kendi açtığımız kuyulardan ihtiyaçlarımızı gidermeye çalışıyorduk. Ancak şimdi dinamolarımız yandığı için bunu da yapamıyoruz. Bidonlarla su taşıyarak hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Koronavirüs dolayısıyla daha çok ihtiyacımız varken suya hiç ulaşmaz olduk. Bu mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

CHP'li Belediye yöneticileri ile görüşen Türkmenler kendilerine, kuraklık, su hattında tıkanıklık gibi mazeretler sunulduğunu ancak aradan geçen 1.5 yıla rağmen çözüm üretilmediğini anlattı.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0543 861 19 89