• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

CHP'li Başkan'dan yeni tip şehir eşkıyalığı

CHP'li Başkan'dan yeni tip şehir eşkıyalığı
CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, aile mahremiyetini yok sayarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflarını çekmeye çalıştı.

CHP'li Başkan'dan yeni tip şehir eşkıyalığı

 

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş ve beraberindeki  iki partili ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un  evini fotoğraflamak isterken polislere yakalandı. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Kuzguncuk'taki eviyle ilgili ortaya atılan asılsız iddiaların ardından CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, dün Altun'un evinin önünde fotoğraf çekerken yakalandı. Bu girişim tüm Türkiye'den büyük tepki gördü.  Öte yandan yaşanan gelişmeler üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.


Yine geleceğim diyerek tehdit etti

CHP Üsküdar İlçe Başkanı'nın fotoğraflama olayı dün saat 12.50 sıralarında meydana geldi. İletişim Başkanı Altun'un Üsküdar'daki 'daimi koruma' altındaki konutunun önüne bir araçla giden Suat Özçağdaş, cep telefonunu çıkarıp evin fotoğraflarını çekmeye başladı. 


Üç kişinin Altun'un evinin önünde araçtan inip fotoğraf çektiklerini gören koruma polisleri duruma müdahale etti. Polisler, şahısların yanına giderek "bu ikamet ve konut sahibi kişi daimi korunma altında, fotoğraflama yapmak yasak ve izne bağlı" uyarısı yaptı. Polislerin uyarısını dikkate almayıp olay yerinden kaçan Özçağdaş, koruma polislerine "yine geleceğim" dedi.

CHP eylemi sahiplendi

Olayın ardından, yaşananlar ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yaptığı açıklamalar sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Kaftancıoğlu yaptığı açıklamada :   " CHP ilçe başkanına kamunun malını koruduğu, halkın hakkını hukukunu gözettiği için kimse dokunamaz. Devletin nüfuzu halkın hakkını korumak için var ve bunu isteseniz de istemeseniz de öğreneceksiniz! Şehir eşkiyası hukuk tanımayıp kaçak iş yapanlara denir bunu da öğreneceksiniz!"

Fatma Altun: Ben bir anneyim 

Yaşanan olayla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun'dan sert tepki geldi. Altun, "Ben bir anneyim. Her anne gibi çocuklarımın ve ailemin güvende olduğunu hissederek yaşamak istiyorum. Evimin ve ailemin mahremine girerek, çocuklarımın en temel güven duygusunu paramparça ederek ne elde edeceksiniz?! Elde ettiklerinizin hayrını görecek misiniz?! Tarifsiz üzgünüm." dedi.

Vicdansızlıktır, ahlaksızlıktır

 Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yayınladığı mesajda bu fiili ahlaksız, vicdansız bir girişim olarak nitelendirdi ve şu ifadeleri kullandı:

Aile mahremiyetini hiçe sayan, bir devlet görevlisini ve ailesini açıkça hedef gösteren bu pervasız girişim suçtur, vicdansızlıktır, ahlaksızlıktır.
Çamur siyasetinden medet umanlar sadece kendilerini kirletirler.

Bu cürmün kanun önünde de kamu vicdanında da yeri bellidir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89