• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

CHP ve HDP'nin ortak iddiası resmen yalanlandı

CHP ve HDP'nin ortak iddiası resmen yalanlandı
Ankara'da 31 Mayıs akşamı yaşanan ve bir gencin öldürülme olayını 'Kürtçe şarkı dinlediği için öldürüldü' şeklinde propaganda aracına çeviren HDP ve CHP'nin iddiaları Valilik ve İçişleri Bakanlığı açıklamaları ile yalanlandı.

CHP ve HDP'nin ortak iddiası resmen yalanlandı

Haber: Referans Medya

Ankara'da yüksek sesle aracında müzik dinleyen gurubun kendi aralarında yaşadığı tartışma cinayetle son buldu. Yüksek sesle dinlenilen müziğin ezan okunması nedeniyle kısılmasını isteyen  Barış Çakan grupta bulunan bir diğer kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.  İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çıtaklı olaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Haftasonu Ankara'da ezan okunduğu esnada yüksek sesle müzik dinlenmesi üzerine iki grup arasında tartışma çıktığı ve Kürtçe müzik dinleyen gencin öldürüldüğü iddia edilmiştir. Dinlenen müzik Kürtçe değildir" bilgisini verdi. 

Provokasyon aracına çevirmek istediler

PKK iltisaklı HDP olayın vuku bulduğu ilk andan itibaren yaşanan cinayeti, ''Kürtçe dinleyen genç Ankara'da katledildi' ifadeleriyle duyurdu. Örgüte yakın medya organları ve yönetim kadrosu ısrarla halkı sokaklara çağıran paylaşımlarda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Gazeteci Hasan Cemal, Banu Güven, Barış Atay, Emre Uslu, Ferhat Tunç bu provakatif paylaşımlara destek veren isimler oldu. 

75e3139e-65bd-470b-9bcf-908bba4ed372.jpg

Valilik açıklama yaptı

Sosyal medyada kitlesel provokasyon kampanyasına dönüştürülmek istenen olayla ilgili Ankara Valiliği bir açıklam yaptı. Valilik resmi açıklamasında, 'Barış Çakan'ın Kürtçe müzik dinlediği için değil, ezan okunurken yüksek sesle müzik dinlenmemesi konusunda çıkan bir tartışma sonucu hayatını kaybettiği' belirtildi.

ABD'de sokak olayları ile kurulan bağ dikkat çekti

HDP ve CHP'den ciddi destek gören kampanya kapsamında # KatilAKP başlığı ile Twiter ve Facebook üzerinden binlerce mesaj paylaşıldı. Hasan Cemal, Emre Uslu, Ece Temelkuran, Garo Paylan, Barış Atay gibi yalan iddialara destek amaçlı paylaşımda bulunan bir çok ismin ABD'de devam eden sokak olayları ile bağ kurması dikkat çekti. PKK Kandil yönetimi, örgütün Suriye kolu PYD yöneticileri ve sözde örgüt sözcüsü Mustafa Bali'de aynı kampanyaya destek veren açıklamalarda bulundu. 

0b7cc5df-6ee0-42d7-9a7c-0e47e8b17a1b.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89