• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

CHP Milletvekili paylaştı: Diyanet'e ait Kur'an kursunda dayak (Video Haber)

CHP Milletvekili paylaştı: Diyanet'e ait Kur'an kursunda dayak (Video Haber)
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, akşam saatlerinde Kahramanmaraş - Elbistan Kur'an kursunda yaşanan dayak olayına ilişkin bir video paylaştı.

Referans medya

Diyanet İşleri'ne bağlı olduğu iddia edilen Elbistan - Bedirefendi Kur'an kursunda bir şahsın elinde bir cisimle küçük çocuklara attığı dayak bina dışından kaydedildi. Açık olan pencere önünde küçük çocuklara atılan dayak ve çığlık sesleri bina dışından yapılan video kaydına yansıdı. Özellikle sosyal medyada yapılan yorumlarda bu görüntülerin özellikle bina dışından yapılan video kaydına yönelik kurgulandığı iddiasına yer verildi. 

Atatürk mesajı ile duyurdu

Son dönem artan dini müessese ve şahıslara dönük tartışmalara bir yenisi daha eklendi. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, kişisel sosyal medya hesabından Kur'an kursunda çekilen video görüntüsünü yayınladı. Öztünç küçük çocuklara yönelik şiddete ait videoyu, ''Atatürk’e hakaret eden Diyanet işleri başkanı bunun hesabını sor ve millete bilgi ver'' sözleriyle paylaştı. 

Soruşturma başlatıldı

CHP'li vekil kısa bir süre sonra yazdığı ikinci mesajda, ''Az önce paylaştığım görüntünün ardından Kahramanmaraş Valimiz ve il müftümüz beni telefonla arayarak gerekli soruşturmayı hızlı bir şekilde açtıklarını belirttiler. Kahramanmaraş valimiz ve il müftümüze teşekkür ediyorum. Bu çocuklar hepimizin'' ifadelerini kullandı. 

Soruşturma hikaye

Olayın kahramanı CHP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, ilerleyen saatlerde yaptığı son paylaşımda, ''Paylaştığım bu görüntüler üzerine Elbistan Kaymakamlığı, Kahramanmaraş Valiliğinin talimatı ile bir açıklama yaptı ve 15 yaşındaki bir çocuğun 10 yaşındaki bir çocuğu dövdüğünü iddia etti. Soruşturma hikaye demekki. Kimi koruyorsunuz. Yarın daha detaylı açıklama yapacağım'' sözleriyle olayın örtbas edilmeye çalışıldığı iddiasında bulundu.

Elbistan Kaymakamlığı açıklamasında, ''Konuyla ilgili idari ve adli tahkikat ivedilikle başlatılmıştır. Sonucundan kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir'' denildi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89