• BIST 9980.13
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

CHP Kadın Kolları Başkanı: Canan Kaftancıoğlu haddini bilsin (Video haber)

CHP Kadın Kolları Başkanı: Canan Kaftancıoğlu haddini bilsin (Video haber)
CHP'nin 3 kez ertelenen 14. Kadın Kolları Kongresi mevcut başkan Fatma Köse ile İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sözlü kavgasına sahne oldu. Fatma Köse Canan Kaftancıoğlu için ''bizi 5'e böldü'' dedi.

Referans Medya
Ankara’da Bilkent Odeon Otel'de yapılan kongreye Canan Kaftancıoğlu gerginliği damga vudu.

Mevcut Genel Başkan Fatma Köse, Kurultay  konuşmasında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun kurultaya müdahale ettiğini ve haddini bilmesi gerektiğini söyledi.

Kadın iradesi yok sayılıyor

Fatma Köse yapılan kongreye yönelik eleştirilerine, "O kadar seçim geçirdim ancak ilk defa böyle bir seçime tanıklık ediyorum. Kadın iradesinin yok sayıldığı bir seçime tanıklık ediyorum. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun şöyle bir sözü var: Halkın iradesine hiç kimse ipotek koyamaz. Ben de buradan diyorum ki delegasyonun iradesine hiç kimse ipotek koyamaz. Az evvel İstanbul il başkanımız burada emekten bahsetti.
‘Kadın İl Başkanı Olduğu İçin Saygı Duyduk, Erkek Siyaseti Yapsın Diye Değildi Bunlar’
“Örgütlü mücadeleden bahsetti. Birlikte yol yürümekten bahsetti. Bu partide kadın gücünden bahsetti. Dört gündür tüm illeri arayarak tüm il başkanlarını devreye sokarak delegasyonun iradesine ipotek koymak sayın il başkanım ne kadar doğru acaba. Bunu size sormak istiyorum. Ne kadar doğru? Sözlerini kullandı.

Bizi 5'e böldü

CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse konuşmasına şöyle devam etti:
 Bu partide Kadın Kolları Kurultayı’nı yapıyoruz. Birbirimizle kavga etmek için burada değiliz. Bu kurultay kadınları ikiye, üçe dörde, beşe böldü. Bunu özellikle anlamanızı istiyorum.

Şunu beklerdim, İstanbul il başkanının buraya çıkıp Değerli delegasyon kendi hür iradenizle oyunuzu kullanın demesini beklerdim. Dört gündür delege delege arayarak, il il arayarak delegelenin iradesine ipotek koymasını beklemezdim. Ona her zaman saygı duyduk, kadın il başkanı olduğu için saygı duyduk. Ama erkek siyaseti yapsın diye değildi bunlar.

Benim adaya söyleyecek sözüm yok. CHP’de Kadın Kolları Genel Başkanı olmak istiyor. O kadar doğal ki. Ama keşke eşit şartlarda yarışabilseydik. Az evvel gördüm; otelde gördüm. İl başkanı gelmiş kadınlardan imza topluyor. Böyle bir kadın kurultayı olmaz arkadaşlar. İstanbul İl Başkanı diyor ki: Bağırarak konuşmayın. Biz nasıl konuşacağımızı biliriz sayın başkan. Kimse bize nasıl konuşacağımızı ifade edemez. Herkes yerini bilecek, haddini bilecek. Gidin siz il başkanlığınızı yapın.”

CHP medyasından sansür

Kaftancıoğlu ve Fatma Köse gerginliği ile ilgili konuşma ve diyaloğlar CHP kkanalı Halkt Tv ve paralel yayın kuruluşları tarafından sansürlendi. CHP'ye yakın internet sitelerininde kongre haberlerinde bu kavgaya yer vermediği görüldü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89