• BIST 9645.02
  • Altın 2416.563
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8213
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

CHP-İP-HDP Fetö ve PKK için seferber oldu

CHP-İP-HDP Fetö ve PKK için seferber oldu
Salgını nedeniyle hazırlanan infaz düzenlemesi Meclis’te Millet İttifakının örtülü niyetleri sebebiyle yasalaşamıyor.

Koronavirüse bağlı nedenlerden ötürü hazırlanan ve salı günü meclis görüşmelerinin başladığı infaz yayası düzenlemesi İyi Pati ve CHP'nin FETÖ, HDP'nin PKK ısrarı yüzünden yasalaşamıyor. Her 3 partide PKK ve FETÖ'nün terör kapsamında çıkarılıp siyasi suçlar kapsamına dahil edilmesine çalışıyor. 

Bir süredir beklemeye alınan 90 bin kişinin yararlanması beklenen infaz yasası Kovid-19 salgını nedeniyle raftan indirildi. Ancak Millet İttifakı çeşitli bahane ve taktiklerle düzenlemenin yasalaşmasını engellemeye çalışıyor.

AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan 70 maddelik düzenleme geçen hafta Adalet Komisyonu’nda 18 saat süren yorucu bir müzakerenin ardından kabul edildi. Planlanan takvim uyarınca da geçen salı gününden itibaren teklifin Genel Kurul maratonu başladı. 70 maddeden oluşan infaz düzenlemesi üç bölüm halinde Genel Kurul’da görüşülmeye başlandı.

Maskeli niyetler

Ancak, bölümlere geçilmeden geneli üzerine yapılan görüşmeler muhalefetin “siyasi suçlular”ı da gündeme getirmesiyle frenlendi. HDP, düzenlemeye PKK’yı, CHP ve İYİ Parti de FETÖ’den cezaevlerinde bulunanları ekletme niyetinde. HDP bu doğrultuda görüşmenin başladığı günden beri eylem de yapıyordu. İnfaz yasasının çıkması için günlerdir sözde destek veren CHP ve İYİ Parti, HDP’nin önceki gün yapılan yoklama istemine Genel Kurul’a katılmayarak destek verdi.

Genel kurulu sabote ettiler

HDP’nin isteği üzerine yoklama yapılmak için birleşime ara verildi. Aranın ardından yapılan yoklamaya CHP ve İYİ Parti katılmadı. Toplantı yeter sayısı bulunamadığı için Genel Kurul görüşmeleri tamamlamadan erkenden kapandı. Genel Kurul salı gününden beri teklifin tümü üzerinde çalışmalarına devam ediyordu. HDP’nin verdiği yoklama talebi ve CHP ile İYİ Parti’nin yoklamaya katılmamasıyla teklifin maddelerine dahi geçilemedi. 70 maddelik teklif Genel Kurul’da temel yasa olarak görüşülüyor ve üç bölümde ele alınacak.

Kaynak: Yeni Şafak

Etiketler: , , , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89