• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Cep telefonları deprem tespit cihazı işlevi görecek

Cep telefonları deprem tespit cihazı işlevi görecek
Google, Android cep telefonlarını deprem tespit araçlarına dönüştüren sistem üretti. Uygulama ilk olarak Amerika'nın San Fransisco bölgesinden tatbik edilecek.

Referans Medya / Miraç Şamil Atalan

Cep telefonlarını sismografa dönüştüren teknoloji Android 5.0 üzeri tüm modellere uyarlanabilecek.

Shiftdelete.net Teknoloji Haber Sitesi'nde yer alan habere milyonlarca cihaz bu sistemle erken uyarı amaçlı kullanılabilecek. Bu uygulama ile bir çok telefon modeli ivme ölçer niteliği taşıyacak ve bu teknolojik uyarlama ile deprem hareketlerini takip etmek mümkün olacak.

Proje konusunda Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu ve Google arasında anlaşma yapıldı. Varılan mutabakat sayesinde belirlenen modellerde yer alan sensörlerin kullanılmasıyla gerekli bilgiler toplananıyor olacak. Halihazırda varolan sistemlere destek amaçlı geliştirilen proğram, kullanıcıların hissetmelerini onayladıktan sonra verileri merkezde toplayacak

Android ile deprem tespiti için toplanan verilerde sadece depremin yaşandığına dair bilgi değil, depremin büyüklüğüne ait teknik veriler de toplanabilecek. Böylelikle yaşanan depremlerin daha hızlı bir şekilde kayıt altına alınması amaçlanıyor. Ayrıca deprem esnasında kullanıcılara bildirim gönderilerek gerekli önlemleri alması sağlanacak

Pilot bölge San Fransisco

Konu hakkındaki gerekli denemelerin başladığı belirtiliyor. Eğer Android modeli sensörleriyle deprem olduğunu fark ederse bilgileri hemen merkeze gönderecek. Bununla birlikte kullanıcıya depremin uzaklığı, büyüklüğü gibi bilgiler gösterilecek. Ayrıca hangi şatlarda korunabileceği bilgisi de telefon ekranında yer alacak.

Özelliğin ilk olarak ABD’nin San Francisco eyaletinde kullanılması bekleniyor. Geliştirme programında San Francisco’da yer alan sistemler de kullanılacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89