• BIST 9877.82
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

CENTCOM direniyor

CENTCOM direniyor
PKK terör örgütü Suriye yapılanmasının en büyük destekçisi durumunda ki CENTCOM, Afganistan ve ABD arasında yapılan anlaşmaya direniyor.

CENTCOM direniyor

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD’nin 29 Şubat 2020 tarihli Doha Anlaşması’na direniyor. PKK terör örgütünün Suriye yapılanmasına 5 yılı aşkın süredir destek veren ve PKK elebaşıları ile görüşmek için Haseke’ye giden CENTCOM Komutanı McKenzie, Afganistan’la yapılan barış anlaşması ve geri çekilme maddesine rağmen aksi yönde açıklamalarını sürdürüyor.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Kenneth F. McKenzie, Taliban'a inanmadığını, aynı zamanda Afganistan'daki mevcut durumu yakından izlediğini söyledi.

Asker çekmekte aceleci olmayacağız

Taliban’la bir barış anlaşması imzalandığını ve bu konuda adım atmaları gerektiğini söyleyen McKenzie, henüz kendilerine karşı bir ihlal yaşanmamasına rağmen Taliban güçlerinin Afgan Ordusu’na karşı şiddeti düşürmediğini iddia etti. Kenneth McKenzie, barış anlaşmasının çalışması için Taliban şiddeti azaltarak sürece olan bağlılığını göstermesi gerekiyor. ABD bir yandan çekilirken diğer yandan saha şartlarını yakından izlemeye devam edecek’ dedi.

Taliban’ı sevmemiz gerekmiyor

Afganistan’ı 2001 yılında Ekim ayında işgal eden ABD’nin halen bu ülkede 14 bin askeri olduğu belirtiliyor. Katar’da varılan mutabakat gereği ABD 14 aylık dilimde tüm askerlerini çekme taahhüdünde bulundu. Merkez Kuvvetler Komutanı bu konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, ‘ evet alaşmada 14 ay içerisinde tamamen çekilme var. Ancak bu konuda herhangi askeri bir planımız söz konusu değil. Şu an 8 bin 600 asker taban sayımız’ ifadelerini kullandı. CENTCOM Komutanı Taliban konusunda “Onlara güvenmemiz gerekmiyor, onlardan hoşlanmamız gerekmiyor, ne yaptıklarını gözlemlemeliyiz ve bunu yapma yeteneğine sahibiz’ diye konuştu.

 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89