• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Canlarını yakacağımızı söyledik

Canlarını yakacağımızı söyledik
Bakanı Akar'dan son dakika İdlib ateşkesi açıklaması: Canlarını yakacağımızı söyledik

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar son dakika açıklamalarında bulundu. Bakan Akar, Rus heyetle süren gelişmeleri değerlendirdi, "Büyük oranda mutabakat sağladık" dedi.

Akar, Esad rejiminin İdlib'de ateşkesi bozmaya yönelik eylemlerine vurgu yaptı "Ateşkes bozulur, saldırılar devam ederse bıraktığımız yerden başlamaya, onların da canını yakmaya devam edeceğimizi söyledik." ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akar, Rus heyetle yapılan görüşmelerin olumlu olarak sürdüğünü ve mutabakat sağlandığını duyurdu. Bakan Akar, Esad rejiminin ateşkesi bozmaya yönelik eylemleri olursa karşılığı olacğaının mesajını verdi. 

Koronavirüs ile ilgili tedbirlere de değinen Akar flaş açıklamalarda bulundu. 

İşte Akar'ın açıklamalarından satırbaşları...

BAKAN AKAR: MUTABAKAT SAĞLADIK

Rusya ile süren görüşmeleri değerlendiren Bakan Akar, "Rus askeri heyetiyle görüşmeler devam ediyor. Büyük oranda mutabakat sağladık." dedi.

"CANLARINI YAKARIZ"

Bakan Akar, Esad rejiminin ateşkesi tehdit etmeye devam etmesi durumunda karşılık verileceğini söyledi, "Ateşkes bozulur, saldırılar devam ederse bıraktığımız yerden başlamaya, onların da canını yakmaya devam edeceğimizi söyledik." ifadelerini kullandı.

"ÇEKİLME SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bakan Akar geri adım atılmasının söz konusu olmadığına vurgu yaparak, "İdlib'de tüm unsurlarımızla mevcudiyetimiz devam ediyor. Çekilme söz konusu değil, birliklerimiz, unsurlarımız yerlerini muhafaza ediyor." dedi.

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİNİ DUYURDU

Akar, "(Kovid-19) Karargah ve birliklerde tedbirleri hayata geçirdik. Yurt dışı temasları ile heyetlerin yurt dışına gidişlerine kısıtlama getirdik. Okullar ve eğitim merkezlerindeki öğrenci ve kursiyerlerle birlikte askerlerimiz de belli bir süre hafta sonu izne çıkmayacak." dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89