• BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Can Kakışım 'Siyaset kanunlara müdahale etmemelidir'

Can Kakışım 'Siyaset kanunlara müdahale etmemelidir'
Siyaset bilimci Can Kakışım Emniyet Genel Müdürlüğünün ses ve görüntü almanın yasaklanmasına dair açıklamasında; "Buna çocuklar güler, burda özel yaşamın ihlali yoktur tamamen kamusal alandır" dedi.

Referans Medya: Miraç Şamil Atalan

 

Siyaset Bilimci Doç. Dr. Can Kakışım Haber Global kanalı 'Yetki Kimde'  programında Emniyet Genel Müdürlüğünün, polisleri görev yaparken kaydeden kişilerin engellenmesini kapsayan genelgeyi eleştirdi. 

"Buna çocuklar güler"

Doç. Dr. Can Kakışım açıklamasında; "Bu konunun özeline gelirsek polislerin özel yaşamının ihlali. Çok da dalga geçmek istemiyorum ama buna çocuklar güler. Burda özel yaşamdan bahsediliyor. Özel yaşam yok tamamen kamusal alan. Ve kamusal görevin ifşası var" ifadelerini kullandı.

"Görüntü alımları doğaldır, doğrudur, meşrudur"

Kakışım; "Burda bir ihlal ve usulsüzlük varsa bununda ortaya konulması adına bu gibi görüntü alımları da son derece doğaldır, doğrudur ve meşrudur"dedi.


George Floyd örneği

Kakışım ABD'de ırkçı polisin siyahi bir adamı gözaltına alırken feci şekilde öldürmesini örnek göstererek; "ABD'de George Floyd öldürüldü. Tamamen polisin ırkçı ve ayrımcı davranışıyla öldürüldü. Eğer orda görüntü alınmasaydı kendisinin yargılanması gibi bir durum olmayacaktı, unutulup gidilecekti" ifadelerini kullandı.


"Siyaset kanunlara müdahale etmemelidir"


Kakışım açıklamasının devamında; "Kanunların yapım süreci siyasidir. Bu tartışılmaz. Zaten kanunu kim yapar? Meclisler yapar. Meclisler de siyasetin kalbinin attığı yerdir. Hukuk bir yanıyla siyasetle ilişkilidir. Ama kanunlar bir kere oluştuktan sonra oraya siyaset müdahale etmemelidir" ifadelerini kullandı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89