• BIST 10169.22
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Bu saygısızlığı Anıtkabir'de yapabilir misin ?

Bu saygısızlığı Anıtkabir'de yapabilir misin ?
Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Fatih Sultan Mehmet'in türbesinde sergilediği tavra sert tepki gösterdi ve "Anıtkabir'de bu saygısızlığı yapabilir misin ? diye sordu.

Bu saygısızlığı Anıtkabir'de yapabilir misin ?

Haber: Referans Medya

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Fatih Sultan Mehmet'in Fatih Camii bahçesinde bulunan türbesine yaptığı ziyaret sırasında saygısızlık olarak yorumlanan tavrı toplumun tüm kesimlerinden ağır tepki gördü. Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Fatihi Sultan Mehmed'in türbesinde elleri arkasına dolaşması, 'işgal gücü komutanı gibi' yorumlarına sebep oldu. 

Büyük tepki gördü

İstanbul'un Fethi'nin 567. yıl dönümü kutlama programı çerçevesinde Sultan Mehmed'in Fatih Camii bahçesinde bulunan türbesinde de tören düzenlendi. Tören öncesinde türbeyi gezen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tavırları sosyal medyada büyük tepki çekti, büyük saygısızlık olarak nitelendirildi. Sosyal medya da olayla ilgili binlerce eleştirel yorum yapıldı. İmamoğlu görüntülerin ilk yayınlandığı andan itibaren infiale neden olan tavrına yönelik sessizliğini koruyor. 

Böyle saygısızlık mı olur ?

Skandal tavra karşı en büyük tepkilerden biri eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten geldi. Gökçek, Beyaz TV'de katıldığı programda: "Kimse kusura bakmasın ben İmamoğlu ile buraya gitseydim, böyle elini arkasına atmış şekilde yürümesinden dolayı kı..a bir tane tekme indirirdim. Böyle saygısızlık mı olur ? " ifadelerini kullandı.

Anıtkabir'de böyle yapabilir misin? 

Gökçek konuşmasının devamında: "Soruyorum aynı hadiseyi gidip de Anıtkabir'de yapabilir misin ? Bu ne biçim saygısızlıktır ? Kanına mı dokunuyor anlamak mümkün değil. Fatih Sultan Mehmet bizim en büyük atamız olanlara hayret ediyorum' diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89