• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Boris Johnson'un Türk Marketi ziyareti en çok izlenen videolar arasında

Boris Johnson'un Türk Marketi ziyareti en çok izlenen videolar arasında
Dünya genelinde virüse yakalanan siyasiler arasında en dikkat çeken isimlerden Boris Jhonson virüsün pençesinde zor günler geçiriyor.

Referans Medya  / Miraç Şamil Atalan 

Karantina sürecinin ardından yoğun bakıma alındığı duyurulan Boris Johnson’a ait Türk marketi ziyareti sosyal medyada en çok paylaşılan videolar arasına girdi. 
İngiltere, Koronavirüsün ilk görüldüğü dönem önleyici tedbir kapsamında açıkladığı ‘sürü bağışıklığı’ yöntemi ile dikkat çekti. Ancak vaka döngüsü ve can kaybının olağanüstü seyri ile birlikte bu formülden vazgeçen İngiltere’de Veliaht Prens ve Başbakan başta olmak üzere devlet kademesinden çok sayıda isim virüse yakalanan isimler listesine eklendi. Yoğun bakıma alınan İngiliz Başbakan dünya genelinde öncelikli gündem konuları arasına girerken 2019 yılında seçildiği Başbakanlık görevi öncesi Londra’da gittiği Türk marketinde çekilen görüntüler izlenme rekorları kırıyor. Arama motorlarında Boris Johnson’un kimliği ve geçmişi en fazla sorulan sorular arasında yer aldı. 
New York’ta doğdu
 19 Haziran 1964'te New York'ta doğdu. Daha önce Londra Belediye Başkanlığı ve Henley milletvekilliği görevinde bulundu. Ayrıca The Spectator dergisinde editör olarak çalıştı.
 Oxford Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra The Times'ta kariyerine başladı. Daha sonra editör asistanı olduğu The Daily Telegraph'a geçti. 1999'da The Spectator'da editör oldu. 2001 Genel Seçimlerinde Avam Kamarasına seçildi ve ülkenin önde gelen siyasetçileri arasında yerini aldı.
İngiltere Muhafazakâr Parti'nin Henley milletvekili iken girdiği yerel seçimlerde, 1 Mayıs 2008 tarihinde Londra Belediye Başkanı seçildi ve 2016 yerel seçimlerine kadar bu görevini sürdürdü. 13 Temmuz 2016 tarihinde David Cameron'un yerine başbakan olan Theresa May tarafından Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi. Boris Johnson, İngiltere Başbakanı Theresa May'in istifasının ardından Temmuz 2019'da Muhafazakar Parti lideri seçilerek İngiltere'nin yeni başbakanı oldu.
Dedem türk
2008'de Londra Belediye Başkanı seçilen, aşırı sağa ve İngiliz milliyetçiliğine yakın fikirleriyle bilinen ve fiziksel benzerliği nedeniyle 'Britanyalı Donald Trump' yakıştırması yapılan Boris Johnson, Türk kamuoyunda ise Çankırı'ya ve Osmanlı hükümetine kadar uzanan kökenleriyle biliniyor.
Milli Mücadele karşıtı tutumuyla tanınan ve 1922'de İzmit'te öldürülen gazeteci ve Osmanlı'nın son İçişleri Bakanı Ali Kemal,  Boris Johnson'ın dedesinin babası olarak biliniyor. İkinci Abdülhamid tarafından birkaç defa sürgüne gönderilen aslen Çankırılı olduğu bilinen Ali Kemal, 1903 yılında Londra'da Wilfred Brun isimli bir İngiliz kadınla evlenmiş ve çiftin Osman Kemal isimli bir çocukları olmuştu. 1912'de Türkiye'ye dönen Ali Kemal'in vefatının ardından İngiltere'de büyüyen Osman Kemal, İngiliz vatandaşlığına geçmiş ve 'Johnson' soyadını almıştı.
 Boris Johnson, 2005 yılında BBC Özbekçe'den Ibrat Jumaboyev'e verdiği  röportajda Türk kökeniyle ilgili soruyu yanıtladı. "Babamın dedesi Türk'tü ama benim Türk yanım zayıf" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89