• BIST 9942.91
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Bırakalım Türkiye ve Suriye Savaşsın

Bırakalım Türkiye ve Suriye Savaşsın
ABD Başkanı Donald Trump, seçmenlerinin sorularını yanıtladığı proğramda konuştu. Trump, 'Bırakalım Türkiye ve Suriye savaşsın' dedi.

ABD Dış İşleri Bakanlığı açıklamasında Moskova'dan çıkan ateşkes kararı 'umut verici' değerlendirmesi yapılırken, 'Başkanı Donald Trump, 'Bırakalım Suriye ve Türkiye savaşsın' dedi. 

Pensilvanya'da katıldığı proğramda seçmenlerinin sorularını yanıtlayan Trump, Suriye ile Türkiye arasında ki sınırı koruyorduk. Neden bunu yapıyorduk ki ? Bırakalım Türkiye ve Suriye savaşsın. Biz bunu neden yapıyorduk ki' ifadelerini kullandı. DEAŞ'ın ABD Ordusu tarafından yenilgiye uğratıldığını kaydeden Trump, sadece petrolü koruma amaçlı az sayıda askerin Suriye'de bırakıldığını' belirtti.  

Anlaşma Umut Verici

ABD Dışişleri Bakanlığı, İdlib konusunda yapılan ateşkes anlaşmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bugün İdlib'de çok tehlikeli bir durumun bertaraf edilmesine ve Esad rejimi, Rusya, İran ve Hizbullah güçleri tarafından sivil bölgelere yapılan saldırılar sonucu ortaya çıkan korkunç insani krizi hafifleteceğini umut ettiğimiz Türk-Rus ateşkesini destekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Bununla beraber ABD'nin, NATO müttefiki Türkiye ile ateşkesin detaylarını görüşmeyi beklediği belirtilen açıklamada, "Artık en önemli kısım, Esad ve destekçilerinin sürekli bir ateşkesin öngörüldüğü bu anlaşmaya uyup uymayacağını görmek olacak" değerlendirmesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Suriye'deki çatışmaya son vermenin tek yolunun, ülke çapında ateşkes sağlanması ve Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 2254 Sayılı Kararı kapsamında siyasi çözüm olduğu belirtildi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de, Türkiye ve Rusya arasında varılan İdlib'deki ateşkesin kalıcı"olmasını umut ettiğini söyledi.

 

 

 

 

 

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89